21 coole ideeën om te knutselen met wc-rollen

Kinderen Els van Asseldonk 26 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Pak lijm, papier en verf en ga lekker creatief doen met je kinderen! Want alleen al met oude wc-rollen en een beetje fantasie kun je duizend dingen knutselen. Geen inspiratie? Hieronder 21 ideeën om jullie op weg te helpen.

Knutselen met wc-rollen

Zeker weten dat jij vanaf nu alle wc-rollen zult verzamelen omdat je er eigenlijk hele leuke dingen mee kunt doen. Samen knutselen met je kinderen is sowieso een goed idee. Het is niet alleen onwijs gezellig, maar je kinderen kunnen zo ook hun creatieve kant ontwikkelen.

Simpel en leuk

We geven graag een paar voorbeelden, maar wie weet hebben je kinderen wel veel betere ideeën en wordt het knutselen met wc-rollen naar een nieuw level gebracht. Veel heb je er zeker niet voor nodig, lijm, verf en papier hebben de meeste mensen al in huis. Pak nog wat glitters en stickers erbij en laat je fantasie erop los!

Eierdozen

Niet alleen wc-rollen zijn ideaal om mee te knutselen. Maar ook met eierdozen kun je verrassend genoeg heel veel leuke dingen doen. Je zult er van versteld staan hoeveel er mogelijk is met een simpele eierdoos. In een ander artikel van ons geven we je 15 coole voorbeelden ter inspiratie. Bekijk het hier.

Herfstbladeren

Maar wc-rollen en eierdozen zijn niet de enige dingen waar je onwijs veel kanten mee op kunt. Heb je al gedacht aan herfstbladeren? De herfst is niet alleen een prachtig seizoen, maar we kunnen ook nog eens voordeel halen uit al die bladeren die uit de bomen vallen. Het is al een leuk uitje om het bos in te duiken met de kinderen om de mooiste bladeren te verzamelen. Eenmaal thuis aangekomen kan het echte werk beginnen. In dit artikel laten we je zien wat je allemaal kunt doen met herfstbladeren. Het zal jou en je kinderen verbazen hoe leuk dit eigenlijk is.

Kijk ook eens naar deze DIY over kijkdozen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen