Renate (37): ‘Ik sta elke dag op de weegschaal tijdens mijn zwangerschap’

Persoonlijk Laura Saija 30 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Sinds ze zwanger is, heeft Renate een echte obsessie met haar gewicht ontwikkeld. Elke dag staat ze op de weegschaal omdat ze bang is dat ze teveel aankomt. “Elke dag ben ik bang dat ik moddervet wordt tijdens deze zwangerschap, maar aan de andere kant kan ik de cravings niet weerstaan”, vertelt Renate.

“Na jaren single te zijn geweest, op zoek naar de juiste vader voor mijn kinderen, is het eindelijk zover. Ik heb een vent gevonden waar ik echt gek op ben en ik ben in verwachting van mijn eerste kind.

Weegschaal

Het is eigenlijk best snel gegaan, vorig jaar leerde ik Frank kennen en ik ben nu al zwanger. Gezien mijn leeftijd was het de beste keuze om vaart te maken. Inmiddels ben ik twintig weken zwanger en ben ik voor mijn gevoel al flink gegroeid.

Ik moet ontzettend wennen aan mijn nieuwe lichaam. Natuurlijk ben ik ontzettend dankbaar dat ik een zwangerschap mee mag maken. Alleen heb ik 37 jaar als slanke dame rondgewandeld en dit is echt een grote verandering.

Reputatie hooghouden

Dagelijks werd ik gecomplimenteerd met mijn goede figuur. Vooral mijn vriendinnen met kinderen waren altijd jaloers op mijn lichaam. Ik zei altijd stellig tegen mijn vriendinnen, dat ze hun lichaam van voor de zwangerschap ook weer terug konden krijgen als ze hun best maar deden. Daarom wil ik mijn ‘reputatie’ graag hooghouden en laten zien dat je ook na een kind weer strak in je vel kan zitten.

Laatst zocht ik op hoeveel vrouwen aankomen tijdens de zwangerschap. Het blijkt dat de baby, het vruchtwater, de placenta en al het andere dat bij de zwangerschap hoort bij elkaar ongeveer twaalf kilo zijn.

Cravings

Ik schrok me kapot, ik ben namelijk al negen kilo aangekomen en zit nog maar op de helft van de zwangerschap. Sindsdien sta ik elke dag op de weegschaal omdat ik bang ben dat ik teveel aankom.

Natuurlijk probeer ik zo gezond mogelijk te eten, maar ook ik heb wel eens een craving. Vooral ’s avonds heb ik oprecht honger en snak ik naar nog een extra maaltijd. Dat is vaak iets van de snackbar dit bij ons om de hoek zit. Slapen lukt namelijk echt niet met een honger gevoel.

Moddervet

Elke dag ben ik bang dat ik moddervet wordt tijdens deze zwangerschap, maar aan de andere kant kan ik de cravings niet weerstaan. Elke keer dat ik op de weegschaal ga staan, ben ik bang voor de cijfers die in beeld komen te staan.”

Overgewicht en de kans op een zwangerschap: dit zijn de feiten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen