Life hacks: zo houd je jouw witte sneakers schoon

Mode Rachelle Abbas 1 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Wat je ook probeert, niks lijkt te werken. En dat terwijl de witte sneaker toch echt onmisbaar is in elke garderobe. Of het nou de klassieke Converse sneakers of Stan Smiths zijn.

Het is dé back-up voor als je je hakken uit wilt gooien. Tot voor deze hacks dacht je misschien dat mensen die erin slaagden hun witte sneakers wit konden houden, magisch waren. Maar niks is minder waar, jij kan het ook. Hoe?

1. Maak schoon met vochtige doekjes

Met water en azijn kan ook! Vochtige doekjes zijn niet alleen een life saver in het huishouden, maar het helpt ook heel goed tegen vlekken op je schoenen. Water en azijn is ook een goede optie.

2. Moeilijke plekken? Een tandenborstel doet wonderen

Gebruik een oude tandenborstel, warm water en een zachte zeep als je wat vlekken hebt op moeilijke plekken. Scrub de vlekjes zacht weg en tada! Ze zijn weer als nieuw.

3. Was je veters

Veters kunnen makkelijk schoon worden gemaakt door ze even in warm water te leggen en in te masseren met zeep. Laat ze aan de lucht drogen.

4. Niet in de wasmachine

Je schoenen in de wasmachine stoppen is een no-go. Zelfs op een zachtste stand is een wasmachine te ruw voor sneakers. Er zit niks anders op: behandel je schoenen met de hand.

5. Whitening tandpasta

Whitening tandpasta is funest voor je tanden, maar voor je schoenen een uitkomst! Omdat het eigenlijk gewoon een hardnekkig schuurmiddel is, worden je schoen weer zo wit als ze waren!

6. Milde shampoo

Milde shampoo met warm water en een tandenborstel kun je gebruiken om vetvlekken uit je witte schoenen te halen.

7. Bleekmiddel kan

Je kunt bleek gebruiken om je witte sneakers weer schoon te maken, maar je moet het wel verdunnen. Doe een klein beetje bleek bij veel water en pak weer een oude tandenborstel om je schoenen aan te pakken. Pas wel op, want te veel bleek maakt je schoenen geel.

8. Zijn ze nog nat?

Je schoenen zijn misschien nog wat vochtig na het schoonmaken. Met oude kranten of papieren doekjes is dit zo opgelost. Stop ze in je sneakers, de kranten zuigen het vocht op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen