Heerlijke én gezonde wortelkoekjes die jouw kids zelf kunnen maken

Recepten Gina Koninkx 7 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Je wist het misschien nog niet maar op de website van de Allerhande vind je een aparte categorie voor kids. Hier worden recepten in jip-en-janneketaal uitgelegd zodat ze de gerechten zelf kunnen bereiden. Deze wortelkoekjes zijn favoriet!

De recepten zijn simpel én gezond dus daar hoef je je geen zorgen over maken. Deze wortelkoekjes gaan er bij alle kleintjes in zonder zeuren en het is een leuke activiteit om ze zelf aan de slag te laten gaan in de keuken.

Dit heb je nodig voor de wortelkoekjes

– 150 gr bloem
– 2 tl bakpoeder
– 1 el kaneel
– 1/2 tl zout
– 75 gr rietsuiker
– 100 gr boter
– 1 ei
– 100 gr wortel
– 50 gr havermout
– 25 gr geraspte kokos
– 2 pakjes kleurstiften

Zo maak je de wortelkoekjes

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en begin met het tekenen van een wortel op karton (ongeveer 10 cm lang en 6 cm breed). Dat hoeft alleen de omtrek te zijn zodat je dalijk weet in welke vorm je de koekjes moet maken. Doe de bloem, bakpoeder, kaneel en zout in een kom (eventueel gezeefd) en voeg daar ook suiker en blokjes boter aan toe. Kneed dit met je handen (eerst even wassen natuurlijk) tot een kruimelig deeg.

Splits het ei en voeg alleen de dooier toe aan het kruimelige deeg. Rasp de wortels en voeg deze ook toe aan het deeg samen met de havermout en kokos. Kneed alles nog een keer goed door elkaar tot je een mooi deeg hebt. Leg het deeg (in vershoudfolie) 30 minuten in de koelkast. Als het deeg wat is opgestijfd kun je beginnen met de koekjes. Maak aan de hand van de sjablonen die je eerder hebt geknipt koekjes in de figuur van een wortel.

Bak de koekjes 15 minuten in de oven en laat ze daarna goed afkoelen. Met de rode en gele kleurstift kun je een oranje kleur maken en in het kleurstiften pakje zit als het goed is al een groene stift. Nu komt het leukste deel, de koekjes versieren. Veel plezier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme