Sanne Verweij
Sanne Verweij Body 15 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze yogahoudingen kun je samen met je baby doen

Tussen het geven van borstvoeding, slaapachterstanden en torens was, heb je nog net een paar minuten tijd om aan jezelf te werken. Om toch wat beweging te krijgen en nog steeds je baby in het oog te houden, is er een manier om deze twee met elkaar te combineren. Yogahoudingen voor jou en je baby zijn de uitkomst!

Niet alleen is yoga met je baby handig en grappig, het is ook nog eens goed voor het het cruciale contact tussen een moeder en haar baby. Trek je sportkleding maar uit de kast en ga samen aan de slag.

Deze yogahoudingen kun je samen met je baby uitproberen

Samen is het wel zo gezellig, toch?

1. Tafelbladhouding

Deze yogahouding is goed te doen met je baby én zorgt voor een volledige lichaamsstretch. Laat je op je handen en knieën zakken en leg je baby in de lengte onder je neer. Zorg ervoor dat je hem aan kunt kijken. Strek je rechterhand naar voren en je linkerbeen naar achteren. Kijk van je baby naar voren en weer terug. Daarbij kan je ook tegen hem praten. Zeg bijvoorbeeld “Hallo”, als je weer naar hem kijkt. Dat helpt uiteindelijk ook weer bij zijn ontwikkeling.

2. Neerwaartse hond (downward dog)

Zet je baby zo neer dat als jij je hoofd naar beneden brengt, dat je dan op hetzelfde niveau bent als zijn gezicht. Ga in de neerwaartse hond staan en maak er nog een moeilijkere oefening van door je ellebogen naar de grond te brengen terwijl je je benen gestrekt houdt. Als je bij je baby’s gezicht bent, kun je hem een kusje geven.

3. Boot pose/ Navasana

Houd je baby op schoot en til je tenen iets van de grond. Probeer de yogahouding een paar seconden vast te houden voordat je loslaat. Dit kun je een aantal keer herhalen. Deze oefening zorgt voor versterking van je buik en je rug. Je kunt ook nog proberen heen en weer op je rug te rollen, daardoor krijgt je baby een fijn schommelgevoel.

4. De brug

Hou je baby in je schoot, rol op je rug, duw je voeten tegen de grond en gebruik je armen voor support. Duw je heupen zo hoog mogelijk de lucht in en laat ze dan langzaam weer zakken. Doe dit een paar keer achter elkaar. Dit versterkt de benen en de buik en is goed voor het huid-tegen-huid contact met je baby.

4 simpele manieren om yoga te beoefenen tijdens het drukke moeder bestaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme