David (34): ‘Mijn ex-vriendin loog over haar zwangerschap om mij bij zich te houden’ 

Persoonlijk Vera Guldemeester 15 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

David en zijn vriendin Floor hadden jarenlang een turbulente relatie. Het ene moment ging het goed en het andere moment hadden ze weer elke dag ruzie. David was op het punt gekomen, dat hij er helemaal klaar mee was. Hij maakte het uit. “Niet veel later vertelde mijn ex dat ze zwanger was, maar wist ik veel dat ze loog over haar zwangerschap”, vertelt hij aan Famme.

Floor en ik leerden elkaar kennen via mijn buurvrouw. Floor was één van haar beste vriendinnen. Na een paar dates wist ik al dat zij het was voor mij. Ze was knap, slim en had veel humor. Vooral dat laatste vond ik erg aantrekkelijk. Het eerste jaar ging alles goed en waren we erg verliefd. Na dat jaar kreeg Floor steeds vaker stemmingswisselingen en dat reageerde ze op mij af. Het resultaat: veel ruzies.

Verlatingsangst

Ook kreeg ze te maken met verlatingsangst. Tijdens één van de vele ruzies floepte ik er uit, dat we beter uit elkaar konden gaan. Dit was geen leven. Op het moment schrok ze en wilde ze er alles aan doen om onze relatie weer te herstellen. Dan ging het weer even goed tot ze weer een gekke bui kreeg.

Ik ging steeds meer lezen over haar buien. Tijdens het zoeken kwam ik op een website terecht waar de symptomen van borderline op stonden. Vanaf dat moment wist ik bijna zeker dat Floor dat had. Ik was ergens opgelucht, want nu snapte ik het meer. Ze was gewoon ziek. Vanaf dat moment probeerde ik beter om te gaan met haar buien.

Veel ruzies

Uiteindelijk heb ik het nog twee jaar volgehouden. Elke keer die ruzies, stemmingswisselingen en haar angsten: ik kon het niet meer aan. Ik maakte het uit. Ik verdiende beter. Floor was er kapot van en werd helemaal gek toen ik mijn koffers pakte en vertrok. Ze smeekte me om bij haar te blijven en zei zelfs dat ze zichzelf wat aan zou doen als ik niet bleef. Toch besloot ik om te gaan.

In totaal hebben we twee maanden geen contact gehad. Tot Floor een foto van een echo naar mij toestuurde. Ik schrok me rot, was ze zwanger? Was het van mij? Ik kreeg mijn leven eindelijk weer een beetje op de rit. Zo had ik een nieuw appartement gevonden in een andere stad en was ik druk aan het solliciteren voor een nieuwe baan. Op een kind met haar zat ik echt niet te wachten. Ik besloot haar te bellen en zij vertelde dat ze twaalf weken zwanger was van ons kind. Ik was in shock.

Weer samen

Een week daarna reed ik naar haar toe om te praten over haar zwangerschap. Ik gaf aan dat ik er voor ons kind wilde zijn, maar dan wel in een andere vorm. Ik wilde geen relatie meer met haar. Zij accepteerde dat niet. Ze wilde dat we weer samen kwamen. Op het moment, dat ze zag dat ik het meende kreeg ze weer net zo’n bui als vroeger. Ze werd zelfs agressief. Ik had direct medelijden met mijn kind in haar buik.

Nieuwe echo’s

In de weken daarna bleef het opvallend stil, ook al ontving ik wel twee keer een echo. Eén keer met ongeveer vijftien weken zwangerschap. Ze liet me toen weten dat we een dochter kregen. Ze wist dat het mijn grootste wens was om een dochter te krijgen. Ook stuurde ze mij een afbeelding van de twintig weken echo. Ze liet weten dat onze dochter helemaal gezond was en vroeg of ik naar haar toe kon komen om te praten. Drie dagen later zat ik in de auto naar haar toe. Ze deed de deur open in een uitdagende outfit. Ik vond het maar gek, want ik kwam daar toch om te praten over de zwangerschap?

Ik vroeg naar haar zwangerschap en naar de echo’s. Ze stuurde mij telkens maar één foto door, terwijl ik van mijn zus hoorde dat je er meer kreeg. Ze wilde ze niet laten zien, ze had ze namelijk ergens opgeborgen. Toen ik ook geen beginnend buikje bij haar zag kreeg ik opeens een gek gevoel en vroeg of ze wel echt zwanger was. Ik zag dat ze schrok en ze werd boos. Vanaf dat moment was het duidelijk voor mij. Er zat helemaal geen kind van mij in haar buik. Ze loog over haar zwangerschap en dit was gewoon een smoesje om mij bij zich te houden. Ik ben direct weggegaan.

Geen contact meer

In de auto terug naar huis kreeg ik een lange app met de mededeling, dat ze mij niet kwijt wilde. Ze loog inderdaad over haar zwangerschap, maar dit was volgens haar mijn eigen schuld. Ze hoopte dat ik, ondanks alles, haar toch nog een kans wilde geven. Mooi niet. Ik heb haar geblokkeerd en was opgelucht. Nu was er niets meer om in contact met haar te blijven. Ik kon aan de rest van mijn leven beginnen.”

Had ik maar nooit: ‘Mijn ex verlaten om op zoek te gaan naar een man die wél kinderen wilde’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme