YouTube Gids: Waarom je kind wel (óf beter niet) naar Enzo Knol kan kijken

Kinderen Loes Koster 30 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Vroeg of laat komt er een moment waarop je kind zelf de wondere wereld van het internet gaat ontdekken. Maar wat gebeurt er eigenlijk in die video’s waar je kind naar kijkt?

Zodra je kind doorheeft hoe de iPad of smartphone werkt lijkt het of je alle controle kwijt bent. Binnen no-time is je kind niet meer weg te slaan van het internet en doet hij niets liever dan urenlang video’s kijken op YouTube. Maar waar kijken ze eigenlijk naar? En zijn de video’s van die ene vlogger geschikt voor hun leeftijd? Wij zoeken het voor je uit en geven je een korte samenvatting in onze YouTube Gids. Deel 1 gaat over een van de meest populaire vloggers onder jongeren: Enzo Knol.

Wie is Enzo Knol?

De 26-jarige vlogger begon in 2013 met het maken van video’s en werd populair door een filmpje van een stunt met de fiets waarbij hij zijn arm brak. Hij uploadt dagelijks een nieuwe video over zijn eigen leven waarin doodgewone, grappige of bizarre dingen gebeuren. Enzo is erg geliefd onder zijn fans, heeft meer dan 2 miljoen abonnees op YouTube, een boek genaamd Knolpower!, een wassen beeld in Madame Tussauds en meerdere VEED Awards (prijzen voor Nederlandse YouTubers) op zijn naam staan.

Wat gebeurt er in de video’s

De video’s van Enzo Knol draaien vooral om humor, pranks uithalen met vrienden, bizarre stunts doen, doodnormale momenten uit zijn leven en gamen. Enzo is eigenlijk een soort grote broer die stoere dingen doet en heel veel lol maakt met zijn vrienden. Zo nam hij zijn oma mee voor een ritje in zijn splinternieuwe Porsche, reed hij op een hoverkart door de McDrive, ging hij magneetvissen in de Utrechtse grachten en snowboarden achter een auto.

Pluspunten

  • Er gebeurt in Enzo’s video’s vooral van alles waar kinderen heel hard om kunnen lachen.
  • Hij brengt in de video’s veel tijd door met zijn vrienden en is een echte familieman.
  • Enzo snijdt serieuze onderwerpen aan en vertelt openhartig over zijn gescheiden ouders, moeilijke jeugd en de break-up met zijn ex-vriendin.

Minpunten

  • Enzo gebruikt geregeld scheldwoorden als ‘fuck’, ‘kut’ en ‘klote’.
  • Er worden stunts uitgevoerd die kleine kinderen beter niet na kunnen doen.
  • Enzo verdient veel geld met zijn vlogs en houdt er een luxe levensstijl op na die misschien geen realistisch beeld geeft van hoe een gemiddelde carrière eruit ziet.

Onze conclusie

Afgezien van wat gevaarlijke toeren gebeuren er vooral grappige dingen in de video’s van Enzo Knol. Wij denken dat kinderen vanaf een jaar of tien prima naar deze video’s kunnen kijken. Scheldwoorden horen ze vanaf een bepaalde leeftijd overal en zolang je kind thuis het goede voorbeeld krijgt, kan een video van Enzo Knol op zijn tijd volgens ons geen kwaad. Wel adviseren we je om geregeld mee te kijken met je kind en te praten over wat er in de video’s gebeurt.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme