Zo matcht een Ram-kind met een Kreeft-, Leeuw- en Maagd-moeder

Horoscoop Redactie 30 mrt 2017
Leestijd: 4 minuten

Is jouw kind tussen 21 maart en 20 april geboren, dan is hij of zij een echte enthousiasteling die precies weet wat-ie wil. Dit krijg je als Kreeft-, Leeuw- en Maagd-moeder te stellen met je kleine Ram.

Ram-kinderen met een Kreeft-moeder


Vuur- en waterelement

Het spontane kind met de gevoelige moeder.
 Jij als Kreeft-moeder creëert een gezellige, warme, huiselijke omgeving en hebt een sterke band met je kinderen. Het is daarom ook moeilijk voor je om je kind, als het wat groter is, los te laten. Je geeft het
 alles wat het nodig heeft of graag wil hebben.

Je bent het meest zorgzame sterrenbeeld van de dierenriem. Wat fijn voor je Ram-kindje, die juist behoefte heeft aan een gezin waar het zich veilig en geborgen kan voelen. Maar vergeet niet dat je kind vol temperament zit.
 Spontaniteit is een van de belangrijkste eigenschappen van de Ram. Probeer je kind toch die ruimte te geven om dit te kunnen uiten. Jullie zullen af en toe flink botsen. De Ram wil namelijk thuis de hoofdrol spelen. Hij of zij kan af en toe lekker doordrammen om zijn zin te krijgen. En hoewel de ram een gezinsmens is, zal het toch regelmatig behoefte hebben om er lekker op uit te gaan. Dus ga lekker samen wandelen, fietsen of naar de speeltuin waar je kind alle energie kwijt kan door in bomen te klimmen, te springen en te klauteren.

Tip: Het leukste wat je kind vindt is om familie over de vloer te krijgen. Nodig die dan ook regelmatig uit om gezellig bij jullie te komen eten, bijvoorbeeld. Een groter plezier kun je je kind, maar ook jezelf niet doen.

Ram-kinderen met een Leeuw-moeder

Vuur- met vuurelement

De spetters vliegen er vanaf. De spontaniteit en het avontuur van je kind kun jij als moeder alleen maar aanmoedigen. Leeuwen houden vreselijk veel van hun kinderen en 
beschermen ze met hun eigen leven. Je hebt de neiging om je kind te verwennen. Dat is natuurlijk heel fijn, maar je kunt het ook overdrijven. Pas op, want dan wordt het een over het paard getild kind. En dat wil je toch ook weer niet.

Rammen willen juist hun eigen gang gaan en eigen zin doen. Maak er niet een evenbeeld van jezelf van en probeer dus een middenweg te vinden. Vermijd dominant gedrag, en ga niet mee in een machtsspelletje. Daar worden jullie beiden niet blij van. Dat zal af en toe niet meevallen, want Rammetjes zoeken levendige confrontaties met hun moeder. Ze uiten hun gevoelens spontaan en direct. Ram is een actief sterrenbeeld, dat snel getriggerd wordt, impulsief gedrag vertoont en altijd in beweging is. Jij als Leeuw hebt meer een leidende rol. Jij vertelt graag aan anderen wat ze moeten doen. Door je enthousiasme en optimistische levensinstelling geef je je kind zelfvertrouwen om later trots de wijde wereld in te gaan.

Tip: Bedenk iets spannends om samen te gaan doen. Karten op de racebaan, paintballen, of een spannende film kijken. Jij bedenkt vast wel iets creatiefs!

Ram-kinderen met een Maagd-moeder


Vuur- en aarde-element

Het spontane kind met de behoedzame moeder. Jij wilt je kind goed en gezond opvoeden. Let goed op de voeding en laat je kind voldoende bewegen. Wees niet te kritisch, daar wordt je kind niet blij van. Het heeft niet zo veel geduld om overal bij stil te staan. Actie is het woord voor de Ram.

Je kind is een vuurteken: actief, direct, spontaan en enthousiast, staat snel in vuur en vlam. Met al dat vuur is het snel geraakt en kan ook plotseling ontploffen van woede. 
Jij als aardeteken staat met je beide benen stevig op de grond. Je bent betrouwbaar en geduldig, juist de eigenschappen die de Ram moet leren. Je geeft je kind wel vaste grond onder de voeten, en dat is ook wat het nodig heeft. 
Dat zal niet altijd samen gaan. En hoewel jij ook koppig kunt zijn is het wel handig om af en toe een beetje water bij de wijn te doen. 
Als je kind zich niet lekker voelt ben jij de beste verzorgster die er is. Vuurkinderen kunnen snel koorts hebben, en jij bent dan het perfecte kruidenvrouwtje met het juiste zalfje, pilletje of kopje thee dat je kind nodig heeft om weer gezond te worden.

Tip: Ga gezellig samen een appeltaart bakken. Laat je kind de ingrediënten afwegen en zelf ook meedoen. De keuken schoonmaken doe je maar achteraf. Je zult zien hoeveel plezier je kind hierin heeft, door het zélf te doen.


Heb je de algemene kinderhoroscoop van de Ram gemist? Hier kun je ‘m teruglezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme