Zo matcht Vissen met een Kreeft-, Leeuw-, en Maagd-moeder

Horoscoop Redactie 8 mrt 2017
Leestijd: 4 minuten

Vissen-kinderen hebben een grote fantasie en verbeelding en zijn lieve, rustige en behulpzame kinderen.
 Hoe ze zich voelen hangt erg af van de stemmingen om hen heen. Dit kun je verwachten van je kleine Visje als je een Kreeft, een Leeuw of Maagd bent.

Het Vissen-kind met een Kreeft-moeder

Twee water elementen bij elkaar

Jullie zijn beiden gevoelige mensen. Heel sensitief en hebben veel behoefte aan geborgenheid en veiligheid. Ook hebben jullie allebei bakken energie. Je kind is dromerig, hypergevoelig en voelt precies aan wat er in andere mensen omgaat. Ze zijn dus ook erg beïnvloedbaar door jouw stemmingen als Kreeft. Probeer daarom bij je kind niet te humeurig te zijn. Jij wil je kind beschermen tegen de Grote Boze Wereld, en het een warm nest bieden. Dat is natuurlijk prima en meer dan logisch, maar pas op dat je het niet teveel beschermt, want dan maak je je kind afhankelijk van je. Het is belangrijk dat je kind zich leert afschermen en zich niet opoffert om de wereld op z’n schouders te dragen. Als je kind wat groter wordt kan het zich af en toe eenzaam voelen, dat komt omdat Vissen zo gevoelig zijn en allerlei gevoelens oppikken die in de omgeving aanwezig zijn. Omdat het allemaal zo ongrijpbaar is, durven ze daar niet altijd mee naar buiten te komen en kunnen zich gaan afzonderen of zich heel ongemakkelijk gaan voelen.
Heb je dat in de gaten, ga dan lekker samen de tuin in om een mooie bos bloemen te plukken. Vissen hebben een enorme fantasie en kunnen dat helemaal kwijt in de natuur.
Tip: Ga samen met je kind zijn kamer opruimen en gezellig maken. Je kind mag leren om alles netjes te houden en op te ruimen, want het kan wel een sloddervos zijn. En jij vindt het heerlijk om een gezellig en warm nestje te maken.

Het Vissen kind met een Leeuw moeder

Water en Vuur element

Het sociale kind met de trotse moeder. Jij als Leeuw-moeder maakt grootse plannen en bent een levenskunstenaar. Hartelijk en opgewekt. Jij wilt belangrijk zijn voor je kind, en zal er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen. Je wilt je kind graag zelfvertrouwen en een goed gevoel van eigenwaarde meegeven als het straks de wijde grote wereld in trekt. Met jouw levenslust moet dit een eitje zijn. Pas op dat je niet te hoge eisen aan jezelf of aan je kind stelt, en overschat jezelf niet. De Leeuw is op zijn best als hij niet zo veel doet. De Leeuw ligt voor zijn roedel en beschermt zijn territorium door er alleen maar te zijn. Komt alleen in actie als er een andere Leeuw bij hem in de buurt komt. Jij wilt je kind beschermen en een veilige jeugd geven. Maar geef je kind ook de ruimte om zelf het leven te ontdekken. Houd rekening met het gevoelige karakter van je kind, die helemaal niet houdt van al die aandacht. Je kind wil af en toe lekker wegkruipen en zich onzichtbaar maken en zich terug trekken uit de drukke lawaaierige wereld. Rust en stilte zijn voor je kind belangrijke dingen. Jij als Leeuw-moeder zal hier bewust van moeten worden.
Tip: Jullie zijn beiden theater beesten, zorg voor een koffer vol verkleed kleren en maak jullie eigen theater.

Het Vissen-kind met een Maagd-moeder

Water en Aarde element

Het zorgeloze kind met de praktische, kritische moeder. Dit is een mooie combinatie. Niet altijd even makkelijk, maar jullie vullen elkaar perfect aan. Je kind zal af en toe kriegelig van je worden, jij bent namelijk een moeder die alles ziet, kritisch kijkt naar haar kind en het ook heel goed wil doen. Dat is prima voor Vissen-kind, maar als je te streng of te kritisch wordt kan je kind dit soms slecht trekken. Vissen-kinderen zijn meegaand en gaan mee in de flow. Maar ze moeten leren dat er grenzen zijn, en dat ze zich af kunnen sluiten voor alles wat met ziek, zielig en nooddruftig te maken heeft. Als ze teveel met anderen bezig zijn, hebben ze meer kans om ziek te worden en moeten dan zelf verzorgd worden. Dat kan een Maagd-moeder heel goed, maar dat is niet altijd de bedoeling. Grenzen aangeven, in beweging zijn en gezond eten zijn hele belangrijke dingen voor het Vissen-kind. Probeer mee te bewegen op het ritme van je kind, maar ondertussen ook jouw regels en structuur aan te geven. En ja, dat wordt even passen en meten. Activeer het kunstzinnige en mystieke in je kind door bijvoorbeeld een muziekinstrument voor hem te kopen, of af en toe naar de film of het kindertheater te gaan.
Tip: Voor jou is praktisch, handig en nuttig je criterium. Voor je kind zijn dat fijngevoeligheid en compassie. Kijk hoe je dit samen kunt brengen. Ga bijvoorbeeld samen de keuken in om een lekkere taart te bakken voor een goed doel.

Heb je de algemene kinderhoroscoop Vissen gemist? Je leest ‘m hier terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme