Zo ziet een koortsstuip bij een kind eruit (video’s)

Lizette van Loenen 15 feb 2018 Kids

Veel ouders denken dat een koortsstuip gevaarlijk is en zelfs dat je kind eraan kan overlijden. Gelukkig zijn beide dingen niet het geval. Een koortsstuip is naar om te zien, maar eigenlijk heel onschuldig. We laten je zien hoe het eruitziet.

Koortsstuip

Ongeveer vijf procent van de kinderen krijgt een koortsstuip. Als je kind last heeft van een aanval, is hij bewusteloos en schokt hij met zijn armen en benen. Ook maakt hij een holle rug. Z’n lichaampje verstijft en hij kan zelfs even stoppen met ademhalen. Direct na een koortsstuip kan het zijn dat je kind in slaap valt en moeilijk wakker te krijgen is. Dat is compleet normaal.

LEES OOK: Griep bij je peuter: dit zijn de symptomen

Een koortsstuip heeft dingen weg van een epileptische aanval, maar het heeft niets met elkaar te maken. Een koortsstuip wordt namelijk veroorzaakt door een snel stijgende koorts, die veroorzaakt wordt door een infectie. Daardoor ontstaat er een soort kortsluiting in de hersenen, die niet schadelijk is voor je kind of zijn brein. En ja, dat ziet er heel naar uit.

Zo ziet een koortsstuip eruit

We hebben een aantal filmpjes verzameld waarop ouders hun kind hebben gefilmd tijdens een koortsstuip. We nemen aan dat ze dit puur en alleen hebben gedaan om andere ouders te informeren. Dat is ook de reden waarom wij ze hebben ingevoegd.

Reageer op artikel:
Zo ziet een koortsstuip bij een kind eruit (video’s)
Sluiten