Zo zorg je ervoor dat je een jongetje krijgt (óf een meisje!)

Mind Anne Broekman 20 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Hardop roepen dat je dolgraag een knulletje wilt – of juist een meisje – is nog steeds taboe. Heb jij stiekem toch een voorkeur? Er zijn manieren om de natuur een handje te helpen…

De schrijfsters van het welbekende boek ‘Buskruit met muisjes’ (een life saver tijdens die eerste kraamweken) brachten onlangs hun nieuwe boek uit: ‘D’r op of d’r onder – alles wat je (niet) wilt weten over het maken van een baby‘. En hierin staat ook een hoofdstuk over het beïnvloeden van het geslacht, jawel! Natuurlijk ben je een gezegend mens als het lukt en is de gezondheid van de kleine het allerbelangrijkste, maar dromen mag altijd.

Kleine kanttekening bij dit verhaal: veel artsen doen trucjes en methodes om het geslacht te bepalen af als kwakzalverij, zeggen ook de schrijfsters. Maar toch wilden zij (en wij) jou deze tips niet onthouden:

1. Let op je timing

Voor een jongetje kun je het beste vlak voor of op het moment van de eisprong seks hebben, omdat mannelijke zaadjes sneller zwemmen. Meisjes zijn iets trager, maar overleven langer en kunnen dus prijs schieten als er dagen vóór de eisprong is gerollebold. Inzicht in je cyclus is dus handig!

2. Kies je standje

De standjes waarbij je vriend/verloofde/man zo diep mogelijk kan penetreren verhogen de kans op een heuse boy. Op z’n hondjes is dus een aanrader als je beschuit met blauwe muisjes wilt smeren. De gedachte hierachter is dat door een diepe penetratie het zaad dicht bij de baarmoedermond wordt uitgestoten, waardoor de snelle mannelijke zaadcellen een voorsprong krijgen.

3. Doe eens wild – of juist niet

Wij verzinnen het echt niet: er wordt beweerd dat je met ruige seks jongetjes maakt en dat lieve, tedere seks voor meisjes zorgt. Doe er je voordeel mee!

4. Zorg voor een carrièreswitch

Voor hém dan. Er wordt beweerd dat sommige beroepen van invloed kunnen zijn op het geslacht van zijn zaadcellen. Tuinmannen, schilders en andere mannen die in contact komen met chemische stoffen hebben meer kans op dochters.

5. Eet voor een jongen (of meisje)

Een zoutarm dieet in combinatie met veel zuivelproducten zouden de kans op een meisje vergroten. Kaas is dan weer een uitzondering, want dat bevat veel zout. Ook fruit, groente en rijst verhogen de kans op roze, jurkjes en poppen. Wil je een jongetje? Dan zou je juist voeding moeten eten dat rijk is aan kalium en zout.

Succes, toekomstige mama’s! En onthoud: behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Checklist: ben je in verwachting van een jongen of een meisje?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme