Met deze zonnehoedjes bescherm je jouw baby tegen de zon

Baby Julia van Buuren 11 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

In de zon zitten is heerlijk, maar voor je baby is het oppassen geblazen. Dat komt omdat UV-stralen schadelijk zijn voor de babyhuid. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om jouw baby te beschermen tegen de zon, zoals door middel van een zonnehoedje.

Een zonnehoed heeft een UV-beschermingsfactor en zorgt er dus voor dat het hoofdje van je baby beschermt is tegen de zon.

Baby’s hebben een kwetsbare huid

De zon kan voor baby’s gevaarlijk zijn, omdat de babyhuid nog erg kwetsbaar is en snel kan verbranden. Je kunt je baby dan ook beschermen tegen de zon door zonnebrandcrème te smeren, minimaal factor 30 wordt aangeraden. Daarnaast is het verstandig om niet op het heetste van de de dag naar buiten te gaan met je baby, want zelfs als je in de schaduw word je blootgesteld aan UV-straling.

UV-werende (zwem)kleding, een zonnebril of een zonnehoedje? Het helpt allemaal de huid van je baby te beschermen tegen de zon. Wij vertellen je meer over het zonnehoedje.

Zonnehoedjes beschermen

Zonnehoedjes bieden bescherming en zijn makkelijk mee te nemen wanneer je een dagje uit gaat of op vakantie bent. Ze zijn vaak gemaakt van luchtig en comfortabel materiaal zoals katoen, polyester-elastaan of polymide-elastaan, zo houdt je baby zijn of haar hoofdje koel.

Het is bij een zonnehoedje belangrijk om te letten op hoe hoog de mate van UV-bescherming is, dit kan verschillen per hoedje. Kijk daarnaast of de zonnehoed de juist maat heeft en van geschikt materiaal gemaakt is. Als je bijvoorbeeld in het water gaat is het fijn dat het hoedje snel opdroogt.

Veel keuze

Er zijn verschillende zonnehoedjes op de markt, vissershoedjes met een touwtje, zonnehoedjes met een flap, klep of oorbedekking. Vooral het vissershoedje is erg populair. Ook bij de Hema hebben ze een mooi zonnehoedje. De hoed is gevoerd zodat door de gaatjes geen zonlicht komt en het beschermt de ogen tegen de zon door de bredere rand.

roze hoedje
Bron: Hema

Ben je op zoek naar een opvallender hoedje? Dan is dit wellicht een goede keuze. Deze zonnehoed met dierenprint biedt bescherming door de klep aan de voorkant en flap aan de achterkant en is gemaakt van vijftig procent gerecycled materiaal.

hoedje dierenprint
Bron: Zalando

Hou je meer van basic? Dan zijn deze hoedjes geschikt, beschikbaar is verschillende basic kleuren. Dit zonnehoedje is gemaakt van biologisch jersey katoen en is daardoor super zacht.

basic hoedje
Bron: Baby Natura

Dit is wanneer je jouw baby in wil smeren met zonnebrandcrème

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen