Lianne (35): ‘De serveerster gaf mij een biertje met alcohol in plaats van een 0.0’

Persoonlijk Laura Saija 31 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Met 37 weken zwangerschap zit Lianne met een vriendin op een terras en krijgt ze een biertje met alcohol geserveerd. Helaas komt ze daar pas achter als het biertje al bijna op is.

‘Ik schrok me kapot, had ik nou bijna een heel biertje gedronken terwijl ik zwanger was?’, vertelt ze.

Alcohol vermeden

“De hele zwangerschap heb ik alcohol braaf vermeden. Ik dronk geen druppel, want ik wilde geen risico lopen op complicaties. Tot ik met 37 weken zwangerschap op een terrasje zat met een vriendin. Het was lekker weer en we dronken samen een biertje. Ik een 0.0 en zij één met alcohol.

We zaten gezellig te kletsen en bestelden niet veel later ons tweede biertje. ‘Nog twee keer hetzelfde’, zeiden we tegen de serveerster. Na een tijdje begon ik me opeens anders te voelen. Ik werd jolig, kreeg zin om iets te doen en voelde me alsof ik de wereld aan kon.

Geschrokken

Ik dacht eerst dat ik er gewoon lekker in zat, omdat het zo gezellig was met mijn vriendin. Tot ik alles een beetje zag draaien. Dit klopt niet dacht ik. Ik keek op het biertje en wat bleek… Het was een biertje met 5 procent alcohol erin.

Ik schrok me kapot, had ik nou bijna een heel biertje gedronken terwijl ik zwanger was? Ik riep de serveerster dat ze het verkeerde biertje aan me had gegeven. Ik wilde namelijk een 0.0 biertje vanwege de zwangerschap.

Niet boos

De serveerster werd meteen helemaal rood en schaamde zich kapot. Ze begon haar verontschuldiging aan te bieden en haalde meteen een 0.0 biertje voor me. Ik was niet boos op haar, ze had wel een fout gemaakt maar niet expres. Zelf heb ik ook helemaal niks door gehad.

Zelf vond ze het ook hartstikke erg wat er gebeurd was. Ik heb me er meteen overheen gezet en bleef gezellig op het terras zitten. Ik ben niet zo iemand die er dan nog een heel drama van gaat maken. Wat gebeurd is, is gebeurd. We hoefden in ieder geval niet meer te betalen voor het biertje.”

Onderzoek: dít kan je kind krijgen als je alcohol drinkt voor of tijdens de zwangerschap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme