5 manieren om even contact te maken met de baby in je buik

Kinderen Lisa van den Akker 22 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je zwanger bent is het soms lastig om je een voorstelling te maken van de baby die in je buik groeit. Natuurlijk zie je jouw buik groter worden, maar dat daar echt een mini-mensje in zit vergeten we soms een beetje. Zeker in de drukte van alledag. Zonde, want het is juist zo fijn om bij dit bijzondere proces stil te staan. Daarom vijf manieren om even contact te maken met de baby in je buik.

Natuurlijk weet je dat er een kindje in je buik groeit, en op een gegeven moment voel je het ook regelmatig bewegen of schoppen. Maar er volledig bij stilstaan of even de tijd nemen om te connecten met je baby vergeten we nog weleens in ons drukke bestaan…

Manieren om contact te maken met de baby in je buik

Neem even een momentje om contact te maken met je baby, op deze manieren doe je dat.

1. Zachte massage

Een fijne manier om even contact te maken met de baby tijdens je zwangerschap is door zachtjes de buik te masseren. Doe dit vanaf het tweede trimester. Gebruik hiervoor een lekkere olie bijvoorbeeld met Lavendel of eentje speciaal voor zwangeren en maak er even een relax momentje van. Je zult merken dat de baby regelmatig op je aanrakingen gaat reageren.

2. In bad

Een lekker warm bad kan heerlijk ontspannend zijn. Zeker als je zwanger bent en bijvoorbeeld last hebt van je rug. Maak het water niet té heet en zet eventueel wat kaarsjes in de badkamer voor wat extra sfeer. Ga rustig liggen en focus je even helemaal op de baby in je buik en op wat je voelt.

3. Praat en zing

Vanaf de 23e week van je zwangerschap kan je baby dingen horen. Zoals je hartslag en je rammelende maag, maar ook jouw stem! Jouw stemgeluid zal een van de vertrouwde dingen zijn die je baby kan herkennen als hij is geboren. Praat en zing daarom regelmatig voor je baby. Vertel over je dag, je gevoelens of zing een kinderliedje. Je zult zien dat het ook voor jezelf fijn is om de baby als een echt persoon te benaderen.

4. Zwangerschapsyoga

Yoga en meditatie zijn goede manieren om even in het hier en nu te zijn. Bij zwangerschapsyoga richt je al je aandacht op de baby in je buik. Je ademt naar je buik toe en kunt zo je baby laten bewegen. Je kunt zwangerschapsyoga in de vorm van een cursus doen maar ook gewoon thuis op je slaapkamer.

5. Reageer op schopjes

Vanaf een week of 18 voelen de meeste vrouwen hun baby goed bewegen. Voel je dat je baby schopt? Reageer hier dan op door over die plek te wrijven. Je zult merken dat je baby soms reageert door terug te schoppen. Dit is misschien wel de meest “echte” communicatie die je tijdens je zwangerschap zult meemaken.

In bad gaan als je zwanger bent: is dat eigenlijk wel veilig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babycentre

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme