Bente (38): ‘Mijn man en ik zijn getrouwd, gescheiden en weer hertrouwd’

Persoonlijk Vera Guldemeester 22 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Trouwen en daarna scheiden, dat komt steeds vaker voor. Maar hertrouwen met dezelfde man? Dat is best bijzonder. Het is Bente overkomen en ze is nu gelukkiger dan ooit. “Ons eerste huwelijk was verschrikkelijk. We begrepen elkaar totaal niet. Pas in de periode na onze scheiding hebben we elkaar echt leren kennen”, vertelt ze aan Famme.

“Veertien jaar geleden trouwden Vincent en ik voor de eerste keer. We kenden elkaar op dat moment net een jaar. Na een relatie van een zeven maanden bleek ik zwanger te zijn. We besloten te trouwen. We werden niet alleen man en vrouw, we gingen ook samenwonen én kregen een kind. Dit was best gek, want daarvoor zagen we elkaar alleen maar in de weekenden. Best veel veranderingen voor twee mensen van net 24 jaar.

Ander idee over opvoeding

Na de geboorte van onze zoon merkten we vrij snel dat het niet goed ging tussen ons. Vincent had een heel ander idee over de opvoeding dan ik. Ook bleef hij doorgaan met wat hij voor de bevalling deed: werken, de kroeg in en naar feestjes. En dat terwijl ik thuis met ons kind zat. Ik werd met de dag ongelukkiger.

Scheiding

Op het moment dat onze zoon acht maanden oud was hakte ik de knoop door. Ik zei tegen Vincent dat ik van hem wilde scheiden. Hij deelde deze mening, hij vertelde dat hij ook niet gelukkiger werd van de situatie. Na de scheiding bleven we contact houden voor onze zoon. In het begin kwam Vincent hem vaak ophalen om samen met hem weg te gaan, maar na een tijdje ging ik ook weleens met ze mee. Zo voelde het weer even zoals vroeger.

Verliefdheid

Twee jaar na de scheiding kwam Vincent onze zoon ophalen en vroeg of ik ook meeging naar een pannenkoekenrestaurant. Toen ik Vincent zo bezig zag met ons kind kreeg ik opeens weer kriebels in mijn buik. Ook ging ik opeens blozen toen hij mij aankeek. Ik leek wel verliefd. Bij thuiskomst moest ik enorm hard lachen, hoe kon ik de man waarvan ik gescheiden was nu weer leuk vinden? Toch lukte het me niet om het te laten rusten. Ik appte of belde hem vaak en zocht om kleine dingen contact met hem, iets wat ik eerder niet deed.

Weer samen

Elk weekend kwam Vincent ons kind ophalen en steeds vaker vroeg hij of ik ook meeging. Op een dag vroeg ik als grap aan hem of hij niet gewoon weer een gezin wilde vormen met mij. Hij antwoordde direct dat hij dat graag wilde en dat hij inzag dat hij vroeger fout was geweest. Ook zei hij, dat hij mij zou snappen als ik er niet voor openstond. Ik liet het even rusten, maar na een paar weken wist ik zeker dat ik graag weer met hem samen wilde zijn. Nadat ik dat tegen hem gezegd had, vertelde hij dat hij niets liever wilde.

Hertrouwen

Twee jaar nadat we opnieuw een relatie kregen, gingen we hertrouwen. Niet lang daarna werden we ouders van een prachtige dochter. We zijn ontzettend blij dat we elkaar weer gevonden hebben. Onze relatie is nu totaal anders dan in ons eerste huwelijk. Samen met onze twee kinderen vormen we een goed en stabiel gezin. Vincent staat altijd voor mij klaar. Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest.”

Hannah: ‘Mijn man koopt altijd veel te dure cadeaus voor pakjesavond’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen