11 redenen waarom zwanger zijn in de winter echt fantastisch is

Zwanger Gina Koninkx 18 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Hoewel het áltijd fantastisch is om zwanger te zijn, hebben wij stiekem wel een voorkeur voor de winter. Met je dikke buik languit onder een dekentje op de bank moet jou een heerlijk gevoel geven.

In de winter zwanger zijn heeft zo zijn voordelen. Weet jij niet welke of zie je er juist tegenop hoogzwanger de winter door te moeten komen? Neem dan vooral deze elf positieve punten door.

Zwanger in de winter

Wij kunnen genoeg redenen bedenken waarom zwanger zijn in de winter zo ontzettend leuk is. Als je deze elf leest, ben je in ieder geval overtuigd.

1. Je oversized wintertruien kun je gewoon dragen

Nummertje één is hartstikke handig. Oversized truien zijn al jaren een ding en dat betekent dat je die leuke (soms dure) truien gewoon kan blijven dragen met je dikke buik.

2. Je kunt lekker bankhangen onder een dekentje

Er is niks zo fijn als lekker op de bank kruipen met een kerstboom in het vizier en de regen die zachtjes tegen de ruiten tikt. Dit geeft een heerlijk winters sfeertje en samen met jouw partner (en baby in de buik) op de bank kruipen is dan ook héérlijk op deze momenten.

3. Je krijgt een extra groot kerstcadeau dit jaar

Hoewel jouw baby misschien niet met kerst wordt geboren, zit hij of zij wel al in je buik. Dat alleen al voelt voor jouw als ‘the greatest gift of all’. Al die andere pakjes onder de kerstboom zijn nu overbodig. Of nou ja, nog steeds hartstikke welkom natuurlijk *knipoog*.

4. Je hebt een goede reden om binnen te blijven

Jij hebt een hele goede reden om lekker binnen te blijven. (Lees: om binnen te blijven en je partner erop uit te sturen voor de boodschappen). Je mag als zwangere natuurlijk echt geen kou vatten en stel nou dat je uitglijdt met je buik? Levensgevaarlijk. Jij mag lekker bankhangen dit seizoen en daar ga jij met volle teugen van genieten.

5. Je baby inventaris vast innen met kerst

Hoewel jouw baby het grootste cadeau is, kan het geen kwijt om de babyuitzet voor jullie baby vast cadeau te vragen. Van tut tot pluche knuffel en hydrofiele doeken: alles mag onder de boom.

6. Je hoeft niet te dealen met een hittegolf

Als iets vreselijk is tijdens je zwangerschap is dat een hittegolf. Van de warmte niet meer weten wat je aan moet trekken ga jij gelukkig niet meemaken. Jij kleedt je in laagjes dit seizoen en als je het iets te warm hebt trek je een laag uit.

7. Je krijgt minder dikke enkels door de kou

Als je (hoog)zwanger hebt gaan je enkels vaak opzwellen. Door hitte wordt dat alleen maar erger. Gelukkig is het in de winter vaak zo koud dat die opgezwollen enkels vanzelf weer verdwijnen.

8. Je krijgt voorrang (vanwege de gladheid)

Als het heeft gesneeuwd en jij met je zwangere buik over straat waggelt en de tram in sjokt, staat iedereen onmiddellijk voor je op. Mensen zijn hartstikke bang dat jij zou vallen met je buik en jij geniet natuurlijk van die prioriteitsplekjes.

9. Reden om te shoppen

Als je zwanger bent in de winter heb je veel meer kleding nodig dan in de zomer. Van warme leggings tot een winterjas. Een zeer valide reden dus om een zwangerschapskast bij elkaar te shoppen.

10. Je hoeft de terrasjes niet te missen

In de zomer met een wijntje op het terras zitten is heerlijk, tenzij je zwanger bent. Dat moet je dan overslaan óf je zit erbij met je cola terwijl je vriendinnen een lekkere cava achterover slaan. Gelukkig kunnen zij in de winter ook niet uitgebreid terrassen.

11. Je hoeft het festivalseizoen niet te missen

Ook het festivalseizoen typeert de zomers in Nederland. Gelukkig hoef je ook deze niet te missen nu je zwanger bent in de winter. Volgend jaar mogen jouw ouders oppassen zodat jij een paar leuke feestjes kunt uitzoeken met je partner.

10x dingen die je nog wil doen vóórdat je moeder wordt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme