5x slimme manieren om te besparen op je babyuitzet

Kinderen Lisa van den Akker 6 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Een wiegje, commode, kinderwagen en natuurlijk babykleertjes, het hoort allemaal bij de babyuitzet en dat gaat dan ook al snel in de papieren lopen. Eerder vertelden we je al dat een baby in het eerste jaar zo’n 17 procent van je netto-inkomen kost, en dat is veel. Misschien ook niet zo gek, want alles voor die kleintjes is gewoon zo leuk, maar hoe kun je dan toch een beetje besparen op je babyuitzet zonder je kind tekort te doen? Wij hebben tips!

Die schattige babykleertjes en die hippe kinderwagens, het kost allemaal een flinke duit. Gelukkig zijn er echt wel manieren om te besparen. Wij delen er vijf met je.

Besparen op je babyuitzet

Als je op een slimme manier bespaart kan je dat veel geld schelen…

1. Tweedehands

Laten we beginnen met een inkoppertje, dat is natuurlijk tweedehands kopen. Op Marktplaats zijn veel babyitems te vinden, van kinderwagens tot wiegjes en babykleding vrijwel alles vind je er, maar ook op Vinted zijn echte tweedehands schatten te vinden. Zo kun je ook met tweedehands spullen een heel mooie babyuitzet bij elkaar scoren. Kijk maar eens naar de prachtige kinderkamer van Amanda.

2. Huren

Een andere optie om te besparen is het huren van spullen. Door babyartikelen die je maar kort gebruikt te huren bespaar je enorm. Bovendien heb je daarna niet het probleem dat je huis vol staat met spullen die je niet meer gebruikt. Win-win. Hier lees je meer over het huren van je babyuitzet.

3. Wat heb je écht nodig?

Maak voor jezelf een lijstje van dingen waar jij waarde aan hecht of die je écht nodig hebt. Niet alles wat je voor je baby kan kopen is namelijk per se noodzakelijk. Denk aan knuffels, speelgoed of een flessenwarmer. In dit lijstje lees je nog een aantal dingen waar je volgens ons best zonder kan.

4. Lenen

Heb je vrienden of familie die net een baby hebben gekregen? Vraag of je misschien sommige dingen van hen kan lenen of overnemen. Zeker als ze dezelfde smaak hebben kan dat een hele goede manier zijn om zonder veel moeite te besparen op je babyuitzet.

5. Cadeaus

Vragen mensen wat je cadeau wil voor je babyshower of wat je wil als kraamcadeau? Vraag dan vooral om praktische dingen of om een bijdrage voor iets groters. Dat is sowieso fijner dan dat je tien knuffeldoekjes krijgt waar je niet op zit te wachten.

De babyuitzet van Jessica: ‘Het bedhemeltje is de eyecatcher en kostte 129 euro’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme