Demi de Boer
Demi de Boer Zwanger 14 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

9x dingen die je eigenlijk niet hoeft te kopen voor je baby

Sommige ouders geven enorm veel geld uit aan hun babyuitzet, waarbij andere het zo minimalistisch mogelijk proberen te houden met pareltjes uit de kringloop. Ben je zwanger en heb je de behoefte om alle baby spullen die er bestaan, te kopen? Probeer jezelf in te houden, want je hebt het echt niet allemaal nodig.

Dus voor alle mommies to be; jullie hebben echt veel minder baby spullen nodig dan je denkt. Trust us…

Baby spullen die eigenlijk niet nodig

Door deze negen items niet te kopen, kun je veel geld besparen.

Te veel babykleding

We snappen dat babykleding onweerstaanbaar is, maar je hebt in het begin niet veel kleding nodig. De eerste periode zal je baby het écht niet waarderen om omgekleed te worden. Dus schuif die schattige outfits uit je gedachten, nog maar even een paar maanden vooruit. Daarbij zul je ook babykleding cadeau krijgen, wat altijd fijn is natuurlijk. Maar daarom kun je beter niet te veel kopen, ze groeien er namelijk ook zo weer uit.

En over nutteloze kleding gesproken, babyschoentjes heb je écht niet nodig. Baby’s kunnen nog niet lopen, dus schoenen zijn een grote miskoop voor je baby.

Accessoires voor in bed

Al die perfect en schattige kinderkamers met de leukste kinderbedjes op Instagram brengen je in de verleiding, we get it. Maar bij pasgeboren baby’s moet er zo min mogelijk in het bedje liggen, dus vergeet de bedbumpers, dekens en tien knuffels. Het is misschien een beetje saai en niet Instagram-waardig, maar het is wel realistisch en veilig.

Spullen die je leven makkelijker lijken te maken, maar dat niet doen

Er zijn genoeg spullen die heel handig lijken, van die typische hebbedingetjes. Maar vaak is dit helemaal niet zo handig als dat het lijkt. Neem bijvoorbeeld een flessensterilisator, dat lijkt misschien heel handig maar je kunt ook gewoon een pan kokend water gebruiken. Een flessenopwarmer is ook zoiets, een pan met warm water of de magnetron is net zo effectief.

Tot slot lijkt de badthermometer ook enorm handig, maar ook deze heb je niet nodig. De temperatuur is natuurlijk belangrijk, maar je kunt dit ook gewoon met je hand of elleboog testen.

Grote meubels

Een commode is heel handig, maar vaak ook erg duur omdat het een speciale kast voor baby’s is. Daarom kun je ook een leuk dressoir uitzoeken met een aankleedkussen erop. Daarnaast heb je niet al die verschillende organizers nodig voor luiers, sokken, kleding en ga zo maar door. En trouwens, je hebt die té dure schommelstoel ook echt niet nodig.

Alles wat niet past bij jullie leven past

Droom je om die fitte moeder te zijn, die dagelijks een rondje gaat hardlopen in het park met je baby? Goed voornemen, maar als je voor je zwangerschap ook nooit ging hardlopen, kun je die joggingskar beter in de winkel laten staan. Ook al die ‘handige’ reisspullen zijn overbodig, als je niet van plan bent om binnenkort het vliegtuig in te stappen.

Babybadje

Je kunt je baby ook veilig en makkelijk wassen door samen onder de douche te gaan of in bad. Dit is ook een mooie kans om samen te ontspannen en een band op te bouwen.

Veel speelgoed

Met speelgoed kun je beter niet overdrijven, je zult dit waarschijnlijk ook cadeau krijgen. Knuffels zijn een van de meest favoriete cadeautjes om te geven, die hoef je dus waarschijnlijk niet zelf te kopen.

Luiertas

Een luiertas klinkt heel handig en misschien is dit de oplossing voor veel ouders. Maar je kunt ook een andere ruime tas of rugzak aanschaffen of hergebruiken om de babyspullen in te doen. Werkt eigenlijk precies hetzelfde.

Verzorgingsproducten

Er zijn enorm veel onnodige verzorgingsproducten voor baby’s, denk aan babyparfum, babywasmiddel en een kam. Dit heb je allemaal niet nodig. Je baby ruikt ook al lekker na een bad, parfum is dus niet nodig. Ook hoef je geen duurdere babywasmiddel aan te schaffen als je een gewone wasmiddel zonder parfum kunt gebruiken. Tot slot hebben de meeste baby’s niet zoveel haar, dat je een hele haarroutine uit de kast hoeft te trekken.

Benieuwd naar de babyuitzet van verschillende moeders? Dat kun je lezen in de rubriek ‘De babyuitzet van …’

Dit kost een baby in het eerste jaar (niet schrikken!)

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme