Zwangerschapsacne: 4 tips om het onder controle te krijgen

Zwanger Gina Koninkx 21 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Alsof je nog niet onzeker genoeg was door alle veranderingen aan je lijf en de hormonen die door je lichaam gieren, krijg je 贸贸k nog eens zwangerschapsacne. Waar je huidje eerst hartstikke gaaf was, heb je nu puistjes op je zicht, rug, borst en zelfs je armen. Help?!

De zwangerschapshormonen zijn niet alleen goed voor een goede dosis moodswings, als klap op de vuurpijl zorgen ze er ook nog eens voor dat je last krijgt van zwangerschapsacne. Voornamelijk in het eerste trimester kun je hier veel last van hebben

Tips bij zwangerschapsacne

Tijdens de zwangerschap wordt oestrogeen en progesteron aangemaakt wat ervoor zorgt dat je talgklieren meer talg aanmaken. Je huid wordt hierdoor vetter en pori毛n raken makkelijker verstopt. Dat zorgt weer voor vervelende puisjes en oneffenheden. Gelukkig zal dit uiteindelijk (en zeker na je zwangerschap) weer verdwijnen. Maar leuk is het natuurlijk niet.

Je vraagt je waarschijnlijk af of je er iets aan kan doen. Deze tips kunnen goed helpen.

1. Drink voldoende water

Zo worden gifstoffen veel sneller afgevoerd waardoor je minder last krijgt van oneffenheden en zelfs striae. Dit omdat voldoende vocht in je lijf ook zorgt voor een soepelere huid.

2. Reinig je huid met de juiste producten

Maak je huid in ieder geval 鈥榮 ochtends en 鈥榮 avonds goed schoon met pH-neutrale huidverzorgingsproducten. Zo krijgen pori毛n minder kans verstopt te raken en minimaliseer je ook de kans op puistjes.

3. Gebruik vetvrije cr猫mes

Omdat je huid tijdens de zwangerschap veel vettiger is, is het beter geen vettige cr猫mes te gebruiken. Daardoor raken je pori毛n namelijk nog sneller verstopt. Maak daarom gebruik van cr猫mes op waterbasis, die zijn een stuk lichter voor je huid. Dit kan een groot verschil uitmaken.

4. Dep je huid met schone en zachte doeken

Het laatste wat je huid nu kan gebruiken is een hardhandige behandeling. Scrubben en een hard washandje gebruiken om je gezicht schoon te maken is dus geen goed idee. Als je je gezicht hebt gewassen met lauwwarm water dep je hem zachtjes droog met een zachte doek. Zo voorkom je beschadigingen aan je huid.

Dit zijn de fijnste cr猫mes om tijdens je zwangerschap te smeren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme