Vreemde zwangerschapskwalen: van spontane allergie tot liters spa rood

Mind Laurien Bleeker 25 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Vrijwel elke zwangere vrouw is wel eens misselijk of extreem moe. Er zijn tientallen ‘standaard’ kwaaltjes op te noemen die vaak voorkomen. Toch zijn er ook moeders die last hadden van bizarre zwangerschapskwaaltjes. Benieuwd naar welke dat waren?

Zwangerschapskwaaltjes

Het ene zwangerschapskwaaltjes is nog vreemder dan de ander. Sommige van deze vrouwen hadden er maar liefst negen maanden lang last van. Pff, wij moeten er niet aan denken hoor.

1. Fruit en burgers

“McDonald’s at ik al graag, maar tijdens mijn zwangerschap was de drang naar burgers en friet van de Mac heel groot. Maar: de drang om fruit te eten ook, dus dat was een mooie combi.”

2. Dikke tong

“Rond week 36 kreeg ik een verdikking op mijn tong als reactie op hormonen. Praten en eten ging daardoor bijna niet en het ging niet weg, dus moest ik het weg laten branden in het ziekenhuis. Helaas was het binnen een week weer terug en na mijn bevalling verdween het spontaan.”

3. Liters Spa Rood

“Tijdens mijn zwangerschap had ik een onstilbaar verlangen naar Spa Rood. Ik dronk 5 tot 6 liter weg op een dag (ik had geen zwangerschapssuiker) en ’s nachts nog zo’n 2,5 liter. Dat betekent dus dat ik veel tijd op de wc heb doorgebracht.”

4. Niezen

“Elke ochtend als ik opstond moest ik twee keer niezen. Elke dag tijdens mijn zwangerschap.”

5. Afkeer naar kleuren

“Toen ik zwanger was kreeg ik een afkeer naar bepaalde kleuren, waaronder bruin. De mooie nieuwe kleertjes van mijn zoontje in die kleur heb ik hem daarom nooit aangetrokken, ik krijg er een naar gevoel van. Ik hoop dat het snel weer overgaat als de hormonen verdwenen zijn.”

6. Snuiven

“Heb je even? Ik wilde tijdens mijn zwangerschappen alleen maar benzine, verf en lijm snuiven.”

7. Vaatwassergeur

“Ik ontdekte dat ik voor de tweede keer zwanger was, toen ik de vaatwasser uit ging ruimen. Tijdens mijn eerste zwangerschap kon ik die namelijk niet uitruimen vanwege de bepaalde geur die eruit komt. En tijdens mijn tweede zwangerschap was dit niet anders. Dus toen ik bijna over m’n nek ging, wist ik genoeg. Na mijn bevallingen kon ik gelukkig gewoon de vaatwasser weer uitruimen zonder misselijk te worden.”

LEES OOK: Last van zwangerschapsjeuk? Wat je wel en niet moet doen bij PUPPP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme