10x dingen die als vakantie voelen sinds je kinderen hebt

Kinderen Redactie 2 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Waar je vroeger (voor de kinderen) de ultieme vakantie voor je zag op het strand van een Grieks eiland, heb je tegenwoordig een heel ander beeld bij je favoriete vrijetijdsbesteding.

Want met z’n allen nu op vakantie, is natuurlijk niet echt vakantie. Het is weg zijn uit je vertrouwde omgeving en je huishouden verplaatsen naar een andere plek. Dat is wat de reis nu inhoudt.

Vakantie sinds je kinderen hebt

De onderstaande dingen, dát is pas vakantie sinds je kinderen hebt!

1. Dat tripje naar de supermarkt

Of naar welke winkel dan ook. Zonder kind(eren). Geen ‘mag ik dit?’, ‘mama kom nou ik verveel me’ en ‘die die die die die’. Heerlijk, wat een rust!

2. Een kind dat uitslaapt

Want potverdorie, wat is dat een luxe! Wel jammer dat jij om 7 uur klaarwakker naar het plafond ligt te turen.

3. De bedtijdroutine uit handen geven

Een baby op bed leggen is niet zo moeilijk, maar zodra ze gaan lopen (lees: tegenwerken) en praten, dan is die bedtijdroutine een klus van jewelste. Mocht je een avondje uiteten gaan met je man, zorg er dan voor dat je oppas ze op bed legt.

4. Brunchen met je man

Lang en breed tafelen geeft een gevoel van vakantie! Straks mogen ze weer van alles eisen, maar voor nu draait het om hem, je Eggs Benedict en jezelf.

Met de kids naar Disneyland? Deze tips wil je in je achtergrond houden

5. Naar de boekhandel gaan en een tijdschrift/boek kopen

Neuzen in een boekwinkel is zo ontspannend als wat. Vond je al, voor de kinderen, maar nu lijkt het net of je je in een oase van rust waant. Je slaat de kinderboekenafdeling over en snelt je richting het tijdschriftenschap. Nu alleen nog een moment vinden om ‘m van a tot z uit te lezen.

6. In bad gaan

Of een uitgebreide beauty-sessie uitvoeren. Een masker, een haarmasker, nagels lakken, benen scheren, you name it, zolang er maar geen kind naast je grinnikt al wijzend naar je blote lichaam.

7. Onverwacht een dag vrij zijn terwijl je kind op school/ de crèche zit

Kan dat? Nou ja, het lijkt ons in ieder geval echt heerlijk!

8. De eerste zonnestralen opvangen in je tuin
De lente is op weg naar ons kikkerland en we kunnen niet wachten om onze gezichten te richten naar de zon. Ook al is het maar 2 minuten, dat vakantiegevoel zit wel goed. Voor even dan.

9. De geur van koffie

Voordat er kinderen waren, zag ik het nut van koffie niet in. Tegenwoordig zie ik het als een ‘moment’. De geur vult de kamer en voor heel even hoor ik geen gegil en ge-‘mama’. Straks mag dat weer, maar eerst: koffie.

10. De vroegste yogales nemen die er is

Of heel vroeg naar de sportschool gaan of hardlopen. De vogels worden net wakker en jij fluit vrolijk met ze mee. Als je zo thuiskomt hoop je heel hard dat de kinderen fris gedoucht en aangekleed zijn. Of is dit te voorbarig?

Dit is wat jou de meeste stress oplevert volgens je sterrenbeeld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme