Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 26 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

10 onverwachte trucjes waardoor de kinderen niet ziek worden op vakantie

Als je op vakantie bent heb je al helemaal geen zin in ziek zijn. Toch worden veel mensen het door bijvoorbeeld het vliegtuig of een stressontlading. Zo kunnen ook onze kinderen het flink te pakken krijgen.

Gelukkig zijn er 10 verrassende en onverwachte trucjes, waardoor de kinderen niet ziek worden op vakantie! Des te meer pret en zorgeloos genieten. Dit zijn ze:

Laat de kinderen zweten

Laat hen zweten door bijvoorbeeld een potje voetbal met hen te spelen. Hierdoor maken zij hun lichaam vrij van virussen en griepjes. Kies een sport naar keuze en verlos hen van nare bacteriën.

Slaap voldoende

Dit is natuurlijk een beetje een open deur, maar hij is oh zo belangrijk! Als de kinderen niet voldoende slapen worden ze ziek. Dus ondanks dat het vakantie is hebben zij absoluut voldoende nachtrust nodig.

Gezicht niet aanraken

Bacteriën zitten vaak op handen en wanneer de kids continue met die handen aan het gezicht zitten, lopen ze eerder kans op ziektes. Daarnaast is het van belang dat zij hun handen regelmatig wassen.

Frisse lucht

Het is een prima idee om de woning regelmatig te luchten. Hierdoor verfris je de boel letterlijk en wordt het binnen geen haard van bacteriën. Doe dit zelfs wanneer de temperatuur graadje 0 is.

Tissues wegdoen

Gebruik never nooit een reeds gebruikte tissue opnieuw. Gooi alle vieze tissues weg en laat deze niet slingeren. Je neus snuiten aan een vieze tissue kan je nog verder van huis brengen. En dat is natuurlijk het laatste wat we willen.

Gezond eten

Als je op vakantie alleen maar ongezonde maaltijden voor de kids haalt of serveert, hebben zij meer kans op ziektes. Hun weerstand krijgt een boost van gezond eten en wordt minder sterk wanneer hier een tekort aan is.

Kruiden

Kruiden in het eten hebben vele gezondheidsvoordelen. Het is aan te raden om bijvoorbeeld een beetje kurkuma over de kinderen hun aardappeltjes te strooien, want dat werkt ontstekingsremmend.

LEES OOK: Deze 8 dingen versterken het immuunsysteem van je kind.

Tandenborstels vervangen

Het is belangrijk dat ieder kind zijn of haar eigen tandenborstel gebruikt. Het is het beste om te vermijden dat deze worden uitgewisseld. Anders heb je straks niet één, maar twee zieke kids. Daarnaast is het aan te raden om de tandenborstel met regelmaat te vervangen.

Laat hen veel drinken

En dan hebben we het natuurlijk niet over allerlei mierzoete drankjes maar over water. Water reinigt het lichaam en verlost ons van toxines. Zorg dat ze tenminste 1,5 liter water op een dag drinken.

Probiotica

Als onze darmen zwak zijn hebben we meer kans op ziektes. Laat de kinderen daarom probiotica rijk voedsel eten (zuurkool, kimchi, yoghurt), of laat ze probiotica slikken. Dit is altijd gezond en verstandig om te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme