Wil je weten of jullie de rest van je leven samen blijven? Stel elkaar dan deze 10 vragen!

Relatie Sophie Nortier 10 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Jij en je lief zijn al een tijdje samen, ja, je voelt dat jullie van elkaar houden. Maar toch is het ook fijn om van tijd tot tijd eens te horen waarom dit ook alweer zo is. En wil je dat jullie de rest van jullie leven samen blijven? Dan is het ook goed om het een en ander met elkaar te bespreken, om te kijken of jullie in deze relatie met de neuzen dezelfde kant op wijzen.

Stel daarom eens deze tien vragen aan je lief, dan weet je zeker of jullie écht bij elkaar horen. En wie weet brengt dit ook een extra dimensie aan jullie relatie…

1. Waarom houd je van me?

Dat je het voelt is één ding, maar probeer eens te verwoorden waarom jij en je liefde op elkaar zijn gevallen. Wat jullie voor elkaar betekenen en hoe jullie elkaars leven aanvullen.

2. Waarom wil jij je leven met mij delen?

Hoe zien jullie de toekomst samen? Probeer elkaar te vertellen welke richting jullie individueel op willen en welke rol je voor de ander daarbij voor je ziet. Hierdoor kun je al een goed beeld krijgen of jullie beoogde levens goed op elkaar aan zullen sluiten.

Oké oké, het overgrote deel van het leven valt natuurlijk niet te voorspellen. Maar zolang jullie de zelfde normen en waarden delen, kom je al een heel eind.

3. Maak ik je gelukkig?

Natuurlijk horen frustraties en ruzietjes bij de relatie, dus je zal heus niet altijd op je aller gelukkigst zijn bij elkaar. Maar het gaat natuurlijk om het groter geheel. Voelen jullie je gelukkig wanneer jullie aan elkaar denken. Voel je je voornamelijk bezwaard of gefrustreerd, dan zou je je misschien nog eens achter je oren kunnen krabben of dit het wel is.

4. Accepteer je me zoals ik ben?

In het begin ben je stapel verliefd en kun je zelfs de meest aparte gewoonte van de ander door de vingers zien. Maar kunnen jullie elkaar ook na die tijd accepteren zoals jullie zijn? Inclusief de eigenaardigheden en eventuele meningsverschillen die jullie op bepaalde vlakken kunnen hebben.

5. Kun je met me lachen?

Hebben jullie het zelfde gevoel voor humor? En zo niet, kunnen jullie je dan wel inleven in elkaars humor? En kunnen jullie elkaar weer aan het lachen maken, wanneer de mood even gedaald is?

6. Wat vind je aantrekkelijk aan mij?

Je lach, je ogen, je vasthoudendheid of je humor. Het maakt niet uit wat het is, maar het is heerlijk om van tijd tot tijd even te horen wat het aan jou is, waar jouw lief zo blij van wordt.

7. Blijf je ook bij me als het even moeilijk is?

Een huwelijk van dertig jaar gaat heus niet alleen over rozen. Beiden zullen jullie obstakels in het leven tegenkomen, het een groter en zwaarder dan het ander. Het een individueel, het ander binnen de relatie. Daar is geen ontkomen aan. Het gaat dan ook om de vraag, blijven jullie ervoor vechten? Steunen jullie elkaar wanneer dat nodig is? En lopen jullie niet weg bij de eerste beste moeilijke tijd.

Blijf je bij elkaar, dan zul je zien dat het jullie relatie er na elke struggle alleen maar sterker uit zal komen.

8. Wil je kinderen?

Deze vraag is wel erg belangrijk om overeenstemming over te vinden. Een volmondige ‘ja’ wordt zelden een ‘nee’ en andersom net zo. Gun elkaar de ruimte om hier een mening over te hebben en respecteer deze! Maar bedenk ook of dit een wel of niet overkomelijke onenigheid vormt voor de relatie.

En als een van jullie, of allebei, nog niet heel helder zijn over wat je wilt, houd elkaar dan goed op de hoogte wanneer hier verandering in komt. De verwachtingen op dit vlak zijn een erg belangrijk onderdeel van jullie relatie.

9. Zul je je best blijven doen in bed?

Seks is voor iedereen anders; de een is kinky of uitbundig, de ander wat meer ingetogen. Én de een vindt het belangrijker dan de ander. Ben jij iemand voor wie seks een erg belangrijk onderdeel van de relatie is? Bespreek de verwachtingen dan met elkaar. Er is weinig zo lastig als een verdeeldheid binnen een relatie op seksueel vlak.

10. Kun je beloven dat je altijd je best zult blijven doen?

Zoals we al zeiden; een lange relatie gaat niet alleen over rozen. De truc is om altijd je best te blijven doen voor elkaar en voor de relatie. Denk aan elkaar en toon affectie, op welke manier jullie ook maar passend vinden. Een lief gebaar betekent vaak meer voor de ander dan je denkt.

Vecht ook voor elkaar in moeilijke tijden en schakel hulp in als je er zelf even niet meer uitkomt. Relatietherapie klinkt altijd erg zwaar, maar het kan enorm helpen een situatie niet te laten escaleren. Ben je er tijdig bij, dan kun je vaak al met een paar sessies de tools krijgen om door de moeilijke situatie heen te werken.

Benieuwd hoe Laura haar relatie leuk houdt? Je leest het hier!

Datenight met je partner? 5 leuke dates buiten de deur die ook nog eens hartstikke betaalbaar zijn.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Beautify

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen