Van Sky tot Mexx: 10x korte inspirerende unisex babynamen

Babynamen Julia van Buuren 6 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Unisex namen zijn tegenwoordig populairder dan ooit. In een tijd waar er meer genders zijn dan alleen jongens en meisjes, is een unisex naam misschien wel de beste keuze.

Ook als het nog een verassing is of je een jongetje of een meisje krijgt, maak je met een unisex naam nooit de verkeerde keuze.

Korte unisex babynamen

Korte namen zijn helemaal trendy en unisex namen eveneens dus 1+1=2 zou je denken. Dit zijn de leukste korte unisex babynamen. En misschien zit dé naam voor jouw ongeboren baby er wel tussen.

10 unisex babynamen

  1. Sky. De betekenis ia afkomstig van het eiland Skye in Schotland en betekent ook hemel. In Nederland wordt de naam vaker aan jongens gegeven, en in Engelstalige landen juist aan meisjes.
  2. Mexx. Deze Latijnse naam is afgeleid van Max  en betekent de grootste.
  3. Beau. De naam Beau is Frans en betekent knap. In Amerika is het veelal een jongensnaam, maar ik Nederland, België en Engeland is de verdeling 50-50.
  4. Lou. Deze naam is een afgeleide van Lau of een kortere vorm van Lodewijk, in het Frans Louis. In Nederland is de verdeling tussen jongens en meisjes ongeveer in evenwicht. Maar in Frankrijk is het vooral een meisjesnaam.
  5. Nour is een Arabische naam en betekent licht. Het is waarschijnlijk afgeleid van Eleonora.
  6. Lux is Latijns en afgeleid van het woord lux, wat licht betekent. Sinds 2000 wordt deze naam in Nederland gebruikt. Eerst alleen voor meisjes en later ook voor jongens.
  7. Sev. Deze naam is afgeleid van Jozef, wat in het Hebreeuws ‘God voege toe, geve vermeerdering’ betekent.
  8. Jip. Jip is afgeleid van de naam Gijsbert. Dit is een Germaanse naam. Het betekent stralend kind van edele afkomst. Meer jongens dan meisjes krijgen in Nederland deze naam.
  9. Lio. Dit is een Griekse of Latijnse naam en is afgeleid van het woord leo of leoon, wat leeuw betekent.
  10. Puck. Deze naam is erg populair in Nederland, en meer meisjes dan jongen worden zo genoemd. De naam is waarschijnlijk afkomstig van het oud Engelse puca. Het kan uiteindelijk van Germaanse of Keltische oorsprong zijn.

Op zoek naar een genderneutrale babynaam? We delen er 35!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen