12x de mooiste babynamen als je ‘Mila’ een leuke naam vindt

Zwanger Lise Steegmans 29 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Julia, Mila en Emma zijn de populairste meisjesnamen van Nederland. Snappen we, want het zijn stuk voor stuk hele leuke namen. Maar we snappen ook als je op zoek bent naar een gelijkwaardig alternatief. Daarom hebben we een paar mooie namen op een rij gezet, die vergelijkbaar zijn met Julia, Mila en Emma.

Afgelopen jaar kregen 753 meisjes de naam Julia, 696 meisjes kregen de naam Mila en 648 meisjes zijn Emma genoemd.

Julia, Mila en Emma

Vroeger, toen ik nog op de basisschool zat, zat ik met vijf Sara’s in de klas. Dat was verwarrend, voor ieder van de vijf Sara’s, voor de leraren en ook voor mijzelf en de klasgenootjes. Inmiddels is Sara gezakt naar de twaalfde plek en strijden de namen Julia, Mila en Emma al een tijdje om de eerste plek. Om te voorkomen dat jouw dochter met naamgenootjes in de klas zit, zijn we op zoek gegaan naar vergelijkbare namen die minder vaak voorkomen.

1. Luna

Luna betekent maan. Ben je nieuwsgierig naar mee babynamen die zijn geïnspireerd op de zon, de maan en al het andere moois op de wereld? Ontdek ze hier.

2. Isla

Een naam met een fun fact. Want ‘isla’ is de Spaanse vertaling voor het woord ‘eiland’, maar wist je dat Isla oorspronkelijk een Schotse meisjesnaam is? Net als de Spaanse vertaling betekent deze naam eiland. Het is afkomstig van de naam van het eiland Islay, dat voor de westkust van Schotland ligt.

3. Noé

Noé is afgeleid van Noach. Noach is een Hebreeuwse naam, de betekenis ervan is “rust, troost”. Is Noé in Nederland een typische meisjesnaam, in de rest van de wereld geven ouders deze naam bijna altijd aan een jongen.

4. Maya

Maya de bij! Maar ook “de moeder van Boeddha”.

5. Suze

Suze is een verkorte vorm van de meisjesnaam Susanna. Die naam is via het Grieks afkomstig van het Hebreeuwse woord “sjoesjanah”, dat “lelie” betekent.

6. Lola

Lola is een Spaanse meisjesnaam en betekent “smart” en staat voor behulpzaam en lief. Ook is het de roepnaam van de naam Dolores.

7. Juni

Een vrolijke naam die in Nederland in opkomst is. De naam is nog niet terug te vinden in de Nederlandse registers, maar mark our words als we zeggen dat het niet lang meer duurt voordat de naam Juni doorstijgt naar de top.

8. Livia

Ook de naam Livia komt steeds vaker voor. De betekenis van Livia is: “het leven”. Het is een oude Romeinse naam die is afgeleid van Olivia.

9. Jula

Jula is afgeleid van de Latijnse familienaam Julius. Er kan een verband zijn met het Griekse woord “ioulos”, dat “de eerste, wollige baardharen” betekent. De naam zou dan “de jeugdige” betekenen.

10. Eline

De betekenis van de naam Eline is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen.

11. Pippa

Grote kans dat je bij de naam Pippa moet denken aan Pippa Middleton. Of aan Peppa Pig. Of aan Pippi Langkous. Toch komt de betekenis van de naam het dichtst in de buurt bij Pippa Middleton. Pippa is afgeleid van Philip. Philip is een jongensnaam die afkomstig is van Filippus. Deze Griekse naam betekent ‘liefhebber van paarden’.

12. Flore

Flore is afgeleid van de meisjesnaam Flora, die weer is afgeleid van Florentius. Flora komt van het Latijnse woord ‘florens’, dat ‘bloeiend, bekoorlijk, in aanzien’ betekent. Flora was de godin van de bloemen en de lente.

10x de mooiste babynamen als je de naam ‘Evelien’ leuk vindt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme