13 x zo voelt het nou écht als de baby in je buik beweegt

Body Sharon van der Werf 22 dec 2016
Leestijd: 3 minuten

Het is een magisch gevoel: de eerste keer dat je de baby in je buik voelt bewegen. We durven te wedden dat je nog precies weet wanneer je dat voelde. Het wordt vaak beschreven als een vlinder in je buik. Maar zo ervaart zeker niet elke moeder dit gevoel.

Was het het beste gevoel ooit toen de baby in je buik lekker aan het bewegen was? Of alsof er een kickbokser in je buik aan het oefenen was? Pijnlijk of niet: deze vrouwen vertellen wat zíj dachten toen hun baby in hun buik tekeer ging.

Bokswedstrijd

Allison: ‘Het voelde alsof ik van binnen uit in elkaar geslagen werd, en niet terug kon slaan.’

Wonderlijk

Melissa: ‘Het was fantastisch. Ik vond het helemaal niet vervelend. Ik weet nog dat ik voor een klas vol studenten stond, en één van de studenten zat gefascineerd naar mijn buik te kijken. Het voelde echt wonderlijk.’

Blaas-problemen

Victoria: ‘Het was het beste gevoel ter wereld, gevolgd door ‘oh shit, ik heb zojuist in mijn broek geplast. Hij schopte tegen mijn blaas.’

Alien

Suzan: ‘In het begin voelde het raar. Alsof er een alien binnenin mij zat. Maar toen mijn derde kind geboren werd en ik wist dat ik het nooit meer zou voelen, ging ik het missen.’

Kikker

Rachel: ‘Wij noemde onze zoon ‘Froggie’ omdat het voelde alsof er een kikker in mijn buik zat.’

LEES OOK: 18 dingen die je niet wist over baby’s…

Slangen

Katy: ‘Het voelde als een zak vol slangen.’

Bubbeltjesplastic

Kate: ‘Het voelde een beetje als bubbeltjesplastic. Later, toen ze groter werd, voelde het echter alsof er een Cirque du Soleil-artiest in mijn buik zat. Ook deed ze vaak een zeester na, door haar armen en benen uit te rekken. Nu doet ze dat nog steeds, dat is grappig om terug te zien.’

Taco’s

Olivia: ‘Eerst wist ik niet zo goed of ik de baby voelde bewegen, of dat het de taco’s van gisterenavond waren.’

Disco danser

Christy: ‘In het begin voelde het alsof mijn spieren samentrokken, maar aan het eind van de zwangerschap kon er net zo goed een disco-danser in m’n buik ronddansen.’

LEES OOK: Meteen dolgelukkig of is het even wennen zo’n baby? Deze cijfers liegen niet

Karate highscore

Alicia: ‘Iedereen vertelde me dat het als vlinders in mijn buik zou voelen. Ik heb echter alleen te maken gehad met een karate highscore: twee kicks tussen mijn ribbel en mijn bekken. Ontzettend fijn.’

OMG

Dawn: ‘Ik weet nog dat ik achter mijn bureau zat en dacht ‘waarom voelt het alsof er koolzuur in mijn buik zit… OH MIJN GOD DAT IS DE BABY!’

Zenuwtrekking

Dena: ‘Het voelde als een zenuwtrekking bij mijn oog, maar dan zo’n 100 keer erger en absoluut niet bij mijn oog.’

Tapdanser

Jillian: ‘In het begin voelde het alsof een tapdanser, maar dan binnenin mijn buik. Op het einde leek het meer op een alien die op de meest gevoelige plekken in mijn buik aan het prikken was, terwijl hij op mijn blaas aan het springen was.’

Nu zijn we erg benieuwd naar de eerste schopjes van jóúw baby. Laat het ons weten op onze Facebookpagina.

Schattig! Dierenverzorgster laat op super schattige manier zien hoe groot de baby in haar buik is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

romper

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme