18 manieren om het geslacht van je baby te voorspellen zonder echo

Zwanger Sophie Nortier 23 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Het geslacht van de baby voorspellen blijft een ding. Veel zwangere vrouwen zijn toch wel nieuwsgierig; zit er een jongetje of een meisje in mijn buik? Daar kun je tegenwoordig gemakkelijk achterkomen door een simpele echo, maar vroeger werd er gekeken naar hele andere dingen. Wij hebben al deze bakerpraatjes voor jou op een rijtje gezet.

Het geslacht van je baby voorspellen zonder echo

Of deze bakerpraatjes kloppen? Geen idee. Het is in elk geval leuk om op basis van dit lijstje eens te kijken wat het wordt, al voor je de echo krijgt waarop het te zien is. Er is in elk geval vijftig procent kans dat je goed zit. 😉

1. Verandering van huid

Veel zwangere vrouwen merken dat hun huid verandert tijdens de zwangerschap. Er wordt beweerd dat je een vettige huid krijgt als je een meisje verwacht en een droge huid wanneer er een jongetje in je buik groeit.

2. Puistjes

Dit heeft een beetje met de vorige te maken. Wanneer je een vettige huid hebt, krijg je meer last van puistjes dan normaal. Puistjes zouden er dus op kunnen duiden dat je in verwachting bent van een meisje.

Babydieet: kan voeding helpen het geslacht van je kind te bepalen?

3. De zwangerschapsgloed

Sommige mensen denken dat iedere zwangere vrouw een zwangerschapsgloed krijgt, maar vroeger werd gedacht dat je die alleen kreeg als je zwanger was van een jongen.

4. Linea Negra

Blijkbaar kan ook de linea negra (die donkere lijn die over je buik loopt) een indicatie van het geslacht zijn. Als de lijn onder je navel stopt, zou je een meisje verwachten. Loopt de lijn door bóven je navel? Verf dan de babykamer maar vast blauw! (Schilder je zo weer overheen als het toch niet klopt.)

5. De Baking Soda test

Van de Baking Soda test wordt gezegd dat ‘ie voor tachtig procent accuraat is. Ach, hij is in elk geval makkelijk uit te voeren. Alles wat je moet doen, is twee theelepels baking soda met je urine mixen. Begint het te bruisen? Dan is de baby een jongen. Gebeurt er niets? Beschuit met roze muisjes!

6. De textuur van je haar

Ook kan er bij het voorspellen van het geslacht van je baby gekeken worden naar de textuur van je haar. Een dikke, glimmende bos zou duiden op een jongen, slap en futloos haar op een meisje.

7. Lichaamshaar

Ja, ook je lichaamshaar zou een indicatie van het geslacht van je kindje kunnen zijn. Er wordt gezegd dat wanneer er niets veranderd, het een meisje zou zijn. Gaat het ineens sneller groeier en worden de haartjes dikker? Dan ben je in verwachting van een jongen.

8. Gewichtstoename

Elke vrouw komt aan tijdens een zwangerschap. Kom je alleen aan in je buik-zone? Dan verwacht je een jongen. Kom je echter overal een paar kilo’s aan? Hoera, een meisje!

Wij willen weten: vertelt je buik iets over het geslacht van de baby?

9. De temperatuur van je voeten

Zijn je voeten kouder dan normaal? Dan zit er waarschijnlijk een jongetje in je buik. Wanneer er niets verandert aan de temperatuur van je voeten, dan zou de aankomende baby een meisje kunnen zijn.

10. De grootte van je voeten

We blijven nog even bij de voeten: wanneer je een jongetje verwacht, zouden je voeten een maat kunnen groeien. Bij een meisje blijven je voeten even groot.

11. Cravings

Iedere vrouw heeft zwangerschapscravings (iemand zin in augurken met slagroom?). Het verhaalt gaat dat wanneer je meer trek hebt in zoetigheid, er een meisje geboren wordt. En haal maar vast beschuit met blauwe muisjes in huis als je steeds trek hebt in iets hartigs en zouts.

12. Een hoge of lage buik

Veel vrouwen kennen dit verhaaltje wel: heb je een zwangere buik die vrij laag zit, dan is de verwachting dat daar een jongetje in zit. Bij een ‘hoge buik’ is de kans groter op een meisje.

13. Het gewicht van de vader

Er wordt gezegd dat de gewichtstoename van de vader het geslacht van je baby kan voorspellen. Blijft papa op hetzelfde gewicht als altijd, dan krijg je een jongetje. Komt vader aan? Tijd voor een roze babykamer!

Dokter onthult hoe je invloed uitoefent op het geslacht van je baby

14. Hoofdpijn

Blijkbaar kan zelfs hoofdpijn je helpen in de zoektocht naar het geslacht van je kind. Veel last van hoofdpijn tijdens de zwangerschap? Grote kans dat je over een tijdje een jongetje in je armen houdt. Heb je geen hoofdpijn, dan is de kans op een meisje groter.

15. Slaaprichting

De manier waarop je natuurlijk in slaap valt, zou ook een indicatie van het geslacht kunnen zijn. Op je rechterzijde is een meisje, op je linkerzijde duidt op een jongen.

16. De kleur van je tepels

Wanneer het gebied rondom je tepels donkerder wordt, krijg je waarschijnlijk een jongen. Je kunt een meisje verwachten als er niets veranderd. Goed kijken dus!

17. De grootte van je borsten

Grappig: wordt jouw linkerborst groter dan je rechterborst? Dan draag je een meisje bij je. Maar wanneer juist je rechterborst groter wordt dan je linkerborst, is de kans dat de baby een jongen is erg aanwezig.

18. Onhandigheid

Om het lijstje af te sluiten. Hoe handig je bent zou ook het geslacht van je baby kunnen voorspellen. Ben je onhandiger dan dat je normaal bent, dan is de kans groter dat je een jongetje krijgt. Als jouw onhandigheids-level niet verandert, krijg je waarschijnlijk een meisje.

7x momenten tijdens je zwangerschap die je wil vastleggen voor later

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme