Love stories: 28 mannen vertellen waarom zij ‘de ware’ is

Relatie Sophie Nortier 11 jan 2021
Leestijd: 6 minuten

Vrouwen kunnen vol warmte, inclusief grote grijns vertellen over de liefde van hun leven. Wanneer ze die voor het eerst hebben ontmoet, wat er zo leuk aan is, waarom ze voor altijd bij hun lief wil blijven, enzovoorts. Maar waar men soms het idee heeft dat mannen daar niet zo open over kunnen zijn als vrouwen, heeft het mis. Deze mannen op Reddit werden gevraagd waarom zij ‘de ware’ is.

Tissues in de aanslag, dames? Zo zoet.

1. Kwestie van smaak

“Toen we net samen gingen wonen en de boeken aan het uitpakken waren. Aanschouwde ik het geheel en kwam tot de ontdekking dat er veel dubbelen waren. Laten dat nou net onze favorieten zijn. Toen realiseerde ik me ‘ja, zij is de ware’.”

2. Werkloos

“De eerste avond dat we elkaar ontmoetten, was ik werkloos. Daarbij was zij veel te aantrekkelijk voor mij. Toen ik over mijn werkloosheid vertelde, antwoordde ze met ‘Dus ik betaal gewoon je drankjes voor vanavond!’. Het was speciaal, ik voelde het. Een jaar later vroeg ik haar ten huwelijk en inmiddels zijn we tien jaar samen, hebben we twee kinderen en blijft zij thuis. Nu kan ik de drankjes betalen.”

3. Lachen als niemand anders lacht

“Ik ging naar de film met vrienden. De film was eigenlijk best stom, alleen was er toch één iemand in de zaal die lachte als ik lachte. Ik wilde weten wie ze was en kwam erachter. Na een tijdje gingen we uit en lachten waar het maar kon. Nu zijn we 25 jaar getrouwd en lachen we nog steeds als niemand anders lacht.”

4. Zijn wederhelft

“Het moment waarop ik besefte dat ik niet meer in ‘ik’ dacht, maar in ‘wij’.”

5. De sprong wagen

“We waren zo’n negen maanden aan het daten. Toen we uit een winkel liepen en de stoeprand naderde, sprongen we er hand in hand van af. Hetgeen ik vroeger als kind ook deed en nu nog steeds doe met onze dochter. Als je in je hart nog een kind bent, vind dan iemand die dat ook is.”

6. Surprise!

“Het was op mijn achttiende verjaardag. Ik werkte in die tijd hard en als ik dan om vier uur thuiskwam, deed ik altijd even een dutje. M’n moeder had die dag een surprise party georganiseerd waar tientallen vrienden en familieleden naartoe zouden komen. Als je me een beetje kent, weet je dat ik daar niet van hou. De vrouw met wie ik nog steeds ben, vertelde me op die dag wat me te wachten stond. Diezelfde zomer vroeg ik haar ten huwelijk.”

7. Als dat geen echte liefde is…

“Toen ze me wakker maakte om vijf uur ‘s ochtends, om te vragen of we naar de kroeg gingen om die super belangrijke voetbalwedstrijd te kijken.”

8. Gevaar op de weg

“De vrouwen waarmee ik tot dan toe had gedatet, vroegen mij altijd iets minder temperamentvol te zijn in de auto. Wanneer een medeweggebruiker iets doms deed, kon ik nog wel eens een kort lontje hebben. Ik ben geen gek, alleen wel Italiaans. De eerste keer dat we samen in de auto waren, zij reed, sneed iemand haar af. Nog voordat ik ook maar iets kon zeggen hoor ik haar ‘Are you fucking kidding me?’ roepen. Toen wist ik het.”

9. Het einde van de wereld

“Ik heb een obsessie met Australië en wilde het land maar al te graag bezoeken. Mijn verjaardag was kort nadat we aan het daten waren en toen, vraag me niet hoe, kwam ze aanzetten met een Australisch 20 dollar-biljet als cadeau. Ik heb ‘m nog steeds en we gaan er binnenkort samen heen. Dan zal ik iets moois voor d’r kopen.”

10. Voor altijd

“Na onze eerste date dacht ik ‘Ik wil zo veel mogelijk tijd met deze vrouw doorbrengen’. Vier maanden later trouwden we. Nu zijn we tien jaar verder en nog steeds gelukkig getrouwd.”

11. Gebroken zijde

“Ik was opgenomen in het ziekenhuis met een gebroken heup en ze is geen moment van mijn ‘gebroken’ zijde geweken. Dit was overigens nadat m’n moeder net was overleden. Dat was het moment dat ik me realiseerde dat ze de ware voor me was. We zijn dan ook nog steeds samen.”

12. Hij kwam erachter dat zij nog net ietwat meer nerdy was, dat vond-ie schattig

“Zij verbeterde me toen ik ‘Gandalf’s zwaard’ verkeerd uitsprak. Ik hou van deze vrouw.”

13. Oeps, een paaltje

“Ik had haar auto te leen en die raakte per ongeluk beschadigd in een parkeergarage. Het eerste wat ze vroeg was ‘Ben jij wel oké?’. Dat moment, waarop ze meer om mij gaf, dan om zo’n blikken ding deed mij beseffen dat dit een wereldwijf is.”

14. Verregend

“We waren op weg naar een diner, totdat we een lekke band kregen onderweg. We moesten de auto uit en ik moest ergens lucht vandaan toveren. Het begon keihard te regenen, terwijl ze drie uur in de badkamer had gestaan om zich mooi te maken. Ze deed een capuchon op en hield de zaklamp voor me vast.”

15. Eeuwigheid

“Ik kan me eigenlijk geen enkel moment herinneren dat ik niet met haar zou willen trouwen.”

16. Geen enkele reden

“Mijn beste vriend toentertijd vroeg ‘Dus, waarom zou je dan niet met haar willen trouwen?’. Eerlijk gezegd, kon ik hier geen antwoord op vinden. Nu zijn we zeven jaar getrouwd.”

17. Irritante situaties worden mooie herinneringen

“We hadden net boodschappen gedaan en de auto stond ver weg. Daarbij begon het te plenzen. Ik wilde vragen of ze met me door de regen wilde lopen. Dat leek me leuk, maar ik deed het niet. Toen vroeg zij het maar. Die trip naar de auto was zo grappig en we hebben nog steeds heel veel lol.”

18. “Ik wilde haar voor altijd bij me hebben”

“Er is eigenlijk niet één specifiek moment geweest. Het zijn de kleine dingen die mijn liefde voor haar hebben ontwikkeld. Ze is mijn beste vriend en de meest prachtige vrouw in de hele wereld. Daarom besloot ik dat ik met deze vrouw wilde trouwen. Dan zou ik haar voor altijd bij me hebben.

Eigenlijk wilde ik haar al op de eerste dag van onze relatie vragen, maar ik was verliefd. Ik dacht dat het gevoel binnen twee jaar over zou zijn. Niet dus, want ik ben nog even gek op haar zoals ik was op die eerste dag.”

Wij zijn benieuwd naar of jouw man wel eens zoiets heeft gezegd. Mannen, laat het ons weten! Of vertel het tegen je vrouw.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen