Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Gezondheid 28 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

4 x waarom koffie een wondermiddel is voor je huid

Koffie helpt je ‘s ochtends fris aan de dag te beginnen, en ook om je de rest van de dag (een soort van) scherp te houden. Maar wist je dat er nog een heel groot voordeel aan koffie zit, ook als je het niet drinkt? Koffie is namelijk goed voor je huid. Sterker nog, het is een wondermiddel!

Koffie is goed voor de huid

Jawel, naast dat je van een bakkie pleur van in no-time wakker wordt, kun je er ook wakker uitzien. Gemalen koffie kun je namelijk gebruiken als oppepper voor je huid. Erika Geraerts heeft een speciale huidverzorgingslijn samengesteld, met als basis koffie. Als we haar moeten geloven is koffie hét geheim voor een zijdezacht huidje. Dit is waarom dat zo is:

1. Het is een natuurlijke scrub

De textuur van koffie zorgt ervoor dat je het prima als scrub kunt gebruiken. Niet alleen voor je gezicht, maar gewoon voor je hele lichaam. De structuur van gemalen koffie is grover dan de meeste scrubgels, maar toch zachter voor de huid. Erika: ‘Gemalen koffie zorgt ervoor dat het droge en dode huidcellen verwijdert, maar ook de productie van nieuwe huidcellen stimuleert.’

Tiplijstje: deze skincare producten helpen tegen acné en een gevoelige huid

2. Koffie stimuleert de bloedsomloop

Hoe koffie je hersens stimuleert, zo stimuleert het ook je huid. Allemaal dankzij de cafeïne, natuurlijk. Als je de koffie in circulerende bewegingen over je huid aanbrengt, zal de beweging in combinatie met de aanwezige cafeïne ervoor zorgen dat er een natuurlijke glow op je huid ontstaat. Volgens Erika is deze manier van ‘masseren’ ideaal tegen striae, cellulite en acné.

Dit zijn de fijnste crèmes om tijdens je zwangerschap te smeren

3. Koffie verslaat vrije radicalen

Vrije radicalen. Klinkt chemisch, en dat is het ook. Vrije radicalen zijn moleculen en bevinden zich overal, en dus ook op onze huid. Als deze moleculen beschadigd raken door bijvoorbeeld roken, stress, of slechte eetgewoonten heeft dat effect op je huid. In koffie zitten de nodige antioxidanten, die er op hun beurt voor zorgen dat deze vrije radicalen geen schijn van kans maken. Op je huid dan, in ieder geval.

Halleluja! Volgens nieuw onderzoek helpt koffie bij het afvallen

4. Koffie brengt je huid in perfecte balans

Heb je van jezelf een droge huid, dan bestaat er een grote kans dat je door een (verkeerde) dagcrème juist een te vette huid creëert en andersom. Koffie daarentegen zorgt ervoor dat je huid niet te vet, maar ook niet te droog wordt. Erika: ‘Dat komt omdat koffie precies dezelfde PH-waarde heeft als je huid, en dus eigenlijk als neutralizer werkt.’ Ideaal!

Waarom je direct moet poepen na een kop koffie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme