Creëer je eigen spa aan huis! 5 beautybehandelingen die je makkelijk zelf kunt doen

Beauty Sophie Nortier 12 jan 2021
Leestijd: 4 minuten

De kapper is nog niet open, de manicure en pedicure, alles wordt nog even uitgesteld. Hoelang weten we niet precies, maar wat we wel weten is dat onze lijfjes snakken naar een oppepper. Gelukkig kun je een aantal beautybehandelingen makkelijk thuis ondergaan.

Beautybehandelingen aan huis

Je hoeft de deur niet uit om een perfect bijgehouden haardos en gladde benen te hebben. Deze vijf beautybehandelingen uit de spa kun jij namelijk prima thuis ondergaan, all by yourself. We gaan van top tot teen…

1. Een verzorgde coupe

Dode of gespleten haarpunten, uitgroei waardoor je het liefst over straat gaat met pet en pluizig haar. We moeten er allemaal aan geloven en we weten nog niet wanneer we weer in de kappersstoel kunnen zitten.

Gelukkig kun je je haar thuis best makkelijk verzorgen. Een maskertje of serum doet vaak al wonderen, maar ook: kokosolie! Smeer voor het slapengaan wat kokosolie in je haar en je wordt wakker met een shiny haardos.

LEES OOK: Last van droog haar nu je de kapper niet kan bezoeken? Zo zorg je zelf voor een zachte coupe

2. Volledige gezichtsbehandeling

Nu valt ervoor te pleiten dat er niets zo lekker is als een volledige gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialiste. De handen die je gezicht masseren en insmeren met alle lekkere lotions en serums. Maar daar moeten we helaas nog even op wachten.

Wat je wél kunt doen is hetzelfde eindresultaat bereiken thuis; een volledig verzorgde huid die straalt als nooit tevoren.

Er zijn namelijk allerlei producten op de markt die je daarbij helpen, zoals de Foreo UFO.

Foreo UFO gezichtsbehandeling
Bron: SimplyPR

In dit apparaat is een aantal ver ontwikkelde technologieën gecombineerd, zoals lichttherapie, thermotherapie of cryotherapie (afhankelijk van de behandeling) en de door dit bedrijf zelf ontwikkelde geluidsgolven die diep in de huid doordringen. Klinkt misschien een beetje ver van je bed, maar het werkt als volgt.

Wanneer je een van de verschillende maskertjes hebt uitgekozen, scan je met een app de code waardoor het apparaat weet welke behandeling je kiest. Vervolgens zal het apparaat daar de bijpassende lichtkleur, warmte of koude en trillingen op aanpassen.

Zo kun je vlak voor bed een heerlijk nachtmaskertje kiezen, waarbij het apparaat je huid verwarmd en met rode lichttherapie de collageen- en elastine-aanmaak in de huid stimuleert. Doormiddel van de sonische trillingen dringen de olijfolie en ginseng (uit dit specifieke maskertje) tot diep in de huid door, waardoor je met een heerlijk zacht huidje je bed in stapt.

Maar je kunt dus ook voor het Youth Junky masker gaan of de H2Overdose. Of een van de vele andere natuurlijk.

Het leuke ervan is ook dat zo’n behandeling maar 1,5 minuut duurt. Je kunt het dus met gemak met enige regelmaat doen, zelfs nu de kids zo veel thuis zijn.

3. Fluweelzachte handen

Je bent niet de enige met droge handen, want na weken intensief onze handen wassen (en dat houdt absoluut zo aan) is er geen zachte huid meer te bekennen. De handencrèmes- en balsems zijn niet aan te slepen en hoewel dat een eerste stap is, kun je die verzorging nog intensiveren.

Breng een enorme dot handcrème aan en doe aan beide handen een boterhamzakje. Laat dit even goed intrekken (luister intussen een podcast) en verwijder de zakjes. Wrijf de resterende crème nogmaals lekker in en voilà, jouw handen zijn weer zacht.

4. Harsen

Word jij altijd blij van gladde benen? Is dat even jammer dat de salon dicht is om je benen te laten harsen. Tijd om zelf aan de slag te gaan met suikerwax. Je hebt enkel natuurlijke producten nodig. Het is even oefenen, maar tevens weer een leuke bezigheid waar je ook nog eens wat aan hebt.

5. Zachte voeten zonder eelt

Tja, ook de pedicure wordt al weken uitgesteld. Voor sommige vrouwen ook oprecht heel vervelend, met name als je erg veel last hebt van eelt of andere voetkwaaltjes.

Tegen dat eelt kun je verschillende dingen doen. Bij de gemiddelde drogist vind je allerlei tools waarmee je hebt als het ware van je voet kunt afschrapen. Een iets milder product is puimsteen. Dit schuurblokje wrijf je over de eeltplekken waardoor je voeten weer lekker zacht worden.

Smeer je voeten voor het slapengaan in met flink veel voetencrème en laat dit een nacht goed intrekken. Als je ‘s nachts sokken wilt dragen of niet van vette voeten houdt, draag je bij voorkeur katoenen sokjes.

Meer tips voor beautybehandelingen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen