5 handige apps voor de kersverse moeder

Baby Redactie 14 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Lezen, afvallen, sporten, eten en shoppen. Je kan het zo gek niet verzinnen en er bestaat een app voor, zo ook voor de kleine spruit. Sommige dingen weet je namelijk nog niet als kersverse moeder zijnde (of wil je nog eens opzoeken) en dan is dit een handig steuntje in de rug.

Kies maar uit:

iGrow

Benieuwd hoe snel je kind groeit? Met deze app kun je zien hoe je kind (van 0 tot 18 jaar) groeit. Maar ook hoe lang hij wordt en of je kind een gezond gewicht heeft. Bovendien krijg je van iGrow tips over over gezond eet-, beweeg- en slaapgedrag. Ook kun je zien waar je in de buurt met je kind kunt spelen.

Brabbels

Als kersverse moeder heb je zoveel aan je hoofd dat het je soms ontgaat wanneer je borstvoeding hebt gegeven en aan welke kant. Geen paniek! Daar is deze app super handig voor. De app houdt bij wanneer je borstvoeding moet geven en daar krijg je een herinnering van op je telefoon of op je mail. Daarnaast kan je in een overzicht alle voedingen per dag zien, handig en leuk voor jou (en voor de verloskundige).

Sleep Genius Baby

Kan je kindje moeilijk in slaap komen? Dan komt deze app als geroepen. De instrumentale liedjes en rustige geluiden maken je baby rustig. Je kunt aangeven of het gaat om een dutje of echt een lange slaap zodat de muziek stopt. Wedden dat de kleine als een roos slaapt?

Obaby

Kies een zwangerschaps- of babyfoto, snijd hem op maat en kies een sticker naar keuze. Meer dan zeshonderd stickers in verschillende categorieën om de bijzondere momenten nóg leuker te maken en vast te leggen!

Infant Cries Translator

Blijft je baby huilen en weet je je geen raad? Deze app vertelt je precies waarom je baby huilt. Je neemt zo’n 10 seconden je huilende baby op en vlak daarna geeft de app aan wat er aan de hand is. Het werkt echt!

De app is uitgevonden door Taiwanese onderzoekers, die maar liefst 200.000 baby-huilgeluiden hebben geanalyseerd. Vervolgens is de app uitgetest en de resultaten liegen er niet om. 92% van de gebruikers kreeg een juist antwoord (bij baby’s onder de twee weken) en 85% als het ging om baby’s onder de twee maanden.

Welke applicatie ga jij per direct downloaden? Reageer hier!

Pssst! 16 dingen die kersverse moeders niet willen horen >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen