5 natuurlijke manieren om dikker haar te krijgen

Gezondheid Inga Stoit 7 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Het internet staat vol van foefjes over hoe je dikker haar kan krijgen. Veel van deze trucs werken helaas niet. Dikker haar krijg je niet door producten of remedies. Maar hoe dan wel?

Het geheim schuilt ‘m in de groei. Dikker haar krijg je door haargroei te stimuleren en bevorderen. Dat is het enige succes tot dikker haar. Maar hoe doe je dat dan? Je leest het hier.

1. Biotine

Biotine is vitamine B8, wat tot de vitamine b-familie behoort. Deze vitamine is belangrijk voor het zenuwstelsel, een gezonde huid en een gezonde haardos! Het stofje wordt ook wel vitamine H genoemd, de H van haar. Vitamine B8 schuilt in eieren, pinda’s, melk, lever, noten en soja. Daarnaast kan je deze slikken door middel van supplementatie.

2. Hydratatie

Dure crèmes en dergelijke bevorderen de groei van de haren niet, ze zorgen gelukkig wel voor de bescherming hiervan. Ze maken je haar sterker waardoor het minder snel vatbaar is voor haaruitval, gespleten punten en haar wat afbreekt. Een goede verzorging draagt dus bij aan een dikke bos. Realiseer je dat producten geen haargroei stimuleren maar wel beschermen.

3. Groene thee

Groene thee is goed voor de mens. Het verminderd het risico op kanker en op diabetes type 2. Daarnaast heeft het ook een anti androgeen effect, wat het risico op kaalheid kan verminderen. Dagelijks een lekker kopje groene thee is dus zeker geen slecht idee!

4. Hoofdmassage

Volgens onderzoeken kan een hoofdmassage je haar dikker doen maken. Het bevordert de groei en daarmee de dikte. Niet geschoten is altijd mis! En een fijne hoofdmassage is altijd een goed idee toch?

5. Inversion methode

Doe olie op je hoofdhuid en ga dan een tijdje met je hoofd ondersteboven hangen. Door de toegenomen doorbloeding worden de slapende haarzakjes wakker geschud. Wanneer deze eenmaal weer wakker zijn, groeien ze als van ouds. Deze theorie is niet bewezen, maar er wordt veelal bij gezworen.

LEES OOK: Hoe vaak moet je je haar knippen? Een expert geeft antwoord op deze vraag!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme