5 tips om de Blauwe Supermaan in jouw voordeel te laten werken

Persoonlijk Jitra Janssonius 31 jan 2018
Leestijd: 3 minuten

Of je er nou in gelooft of niet, de supermaan die vanavond te zien is, zou weleens heel wat kunnen veranderen voor jou. Volgens astrologen wereldwijd staat een Supermoon namelijk voor een positieve verandering.

Vanavond kunnen we de supermaan gaan bewonderen (in 2017 was de supermaan slechts één keer te zien). En deze draagt ook nog eens de zeldzame naam Blauwe Supermaan. Waarom blauw? Is de kleur dan anders? Het blauwe van de supermaan heeft niks met kleur te maken, wel met het gegeven dat het de tweede volle maan in dezelfde maans is. De Engelsen hebben een uitdrukking: ‘Once in a blue moon’, wat zoveel betekent als ‘superzeldzaam’.

Groter en helderder

Omdat hij het dichtst bij de aarde staat precies op de dag dat het volle maan is, is de maan vanavond veel groter en helderder dan anders. En dat kun je voelen zeggen astrologen van over de hele wereld. Ik ben niet perse een promotor van astrologie, maar met alles wat ik over de supermoon heb gelezen ga ik vanavond toch een moment pakken om die mooie maan te bewonderen en intussen een goed gesprek met mezelf te voeren. Deze maan staat namelijk voor positieve verandering als je daarvoor open staat. Maar let op; als je onrustig bent of boos dan zullen deze emoties, net als bij het drinken van alcohol, juist verstrekt worden.

Daarom hier vijf tips om optimaal gebruik te maken van deze Blauwe Supermoon!

1. Denk positief

Positieve gedachten hebben op elk moment in je leven natuurlijk een betere en leukere uitwerking dan negatieve, maar als je vanavond bewust je hoofd vult met positiviteit dan heeft dit extra veel invloed. De maan geeft jouw gedachten een duwtje in de rug. Alsof je keihard van de berg af mag fietsen zeg maar. Lekker!

2. Wees dankbaar

Zoals Oprah al jaren roept; wees dankbaar! Elke dag afsluiten met drie dingen waarvoor ik dankbaar ben helpt mij al ruim twee jaar om te beseffen wat een heerlijk leven ik heb. Een mooie en makkelijke traditie om mee te beginnen vandaag. De Supermoon geeft je net dat laatste setje om het ook echt te gaan doen.

LEES OOK: Het is tijd om het woord dankbaar te omarmen.

3. Droom!

En als je dan toch aan het schrijven bent. Schrijf je dromen nog eens uit. Maar dan ook echt zonder die strenge stem in je achterhoofd die je er nu al tijden van weerhoudt om die eerste stap te zetten. Vandaag kan en mag alles. Als je met dat motto in je hoofd in het licht van de Supermaan je dromen tot in de details beschrijft zul je zien dat die eerste stap deze keer kleiner lijkt dan ooit. Just do it!

4. Word rustig

Ben jij altijd aan het rennen? Houd je hoofd nooit eens op met nieuwe dingen bedenken? Voel je onrust in je lijf? Ga dan vanavond gewoon eens voor het raam op de grond zitten en staar tien minuten naar de maan. Alle gedachten die je hebt, leg je naast je neer. Voilá, je eerste meditatie is een feit. En omdat de maan al meteen na zonsondergang zichtbaar is, is dit een hele mooie om samen met je (drukke) kids te doen.

5. Stuur wat liefde de ether in

Strooi je liefste gedachten en wensen de ether in. Stuur wat liefde naar die ene vriendin, zend wat vrede naar daar waar het zo hard nodig is en blaas beterschap in de richting van die zieke tante. Met een beetje geluk brengt de Supermaan deze naar de plaats van bestemming. Zo niet, dan heeft het in ieder geval een positieve uitwerking op jezelf en dat is indirect ook weer goed voor je omgeving.

Nog meer tips om ook zonder Supermaan een positiever persoon te worden? Lees hier welke dingen je nooit meer toe moet laten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme