5x de leukste en fijnste zwangerschapsboeken

Zwanger Wilma Groothuis 29 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Als je voor de eerste keer moeder wordt, komt er waarschijnlijk een hoop op je af. Het internet staat vol met informatie over zwanger zijn, vriendinnen of kennissen geven tips en adviezen en je moet allerlei dingen regelen. Is het soms een beetje te veel voor je? Geen zorgen, met deze vijf zwangerschapsboeken krijg je alles weer op een rijtje.

En je kunt ze lezen wanneer jij daar zelf voor kiest, hoe fijn is dat!

Heel veel informatie

Een eerste zwangerschap is vaak een mengeling van emoties. Je bent blij en dankbaar, maar je kunt het ook best spannend vinden. Er zijn natuurlijk een hoop dingen waar je je aan moet houden en er komt heel veel informatie op je af. Het zorgt ervoor dat je hoofd snel vol zit en de hormonen die erbij horen, maken het er ook niet beter op.

Het is dan ook fijn om alles wat je moet weten over je zwangerschap bij elkaar te hebben, zoals in een zwangerschapsboek. Er zijn tegenwoordig een hoop boeken te vinden, over de zwangerschap, de bevalling en wat je straks als moeder te wachten staat. Kies het boek (of de boeken) uit die jou interessant lijkt en je kunt hem lezen wanneer jij daar de tijd voor hebt of wanneer je er behoefte aan hebt.

De leukste zwangerschapsboeken

Wij hebben een lijstje gemaakt van de leukste en fijnste zwangerschapsboeken waar je zeker veel aan gaat hebben.

1. Mama’en

Mama’en – Hét boek voor de vrouw die moeder wordt van Nina Pierson helpt jou om als aanstaande moeder voor jezelf te zorgen tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. In het boek wordt aan de hand van onderzoek, deskundigen, recepten, tips, tools en oefeningen de aanstaande moeder genavigeerd door alle stadia heen.

zwangerschapsboek
Foto: Bol.com

2. Oei, ik groei! – Ik ben zwanger! … en nu?

De bekende ‘Oei, ik groei!’-reeks heeft ook een boek speciaal voor de zwangerschap, geschreven door Xaviera Plooij. Dit boek neemt je mee in de reis van een zwangerschap, van alle kwaaltjes en emoties tot aan de ontwikkeling van de baby in jouw buik. Ook hier komt de bevalling aan bod en worden kraamtradities blootgelegd.

zwangerschapsboek
Foto: Bol.com

3. Mama worden

Het boek Mama worden van prof. dr. Bernard Spitz, Sofie Vanherpe en de online community Mama Baas geeft antwoord op de veelgestelde vragen tijdens een zwangerschap. Zowel de voorbereiding, de kwaaltjes, de onzekerheden, de samenwerking tussen de partners en de kraamtijd komen aan bod. Met persoonlijke verhalen van moeders is het een mooie afwisseling van onderwerpen.

zwangerschapsboek
Foto: Bol.com

4. Het negen maanden invulboek

Dit boek is ontzettend fijn als je je hoofd even leeg wil maken en alles op papier wilt achterlaten. Het negen maanden invulboek van Eva Reinders bevat lijstjes, informatie, vragen, ruimte voor eigen ervaringen en foto’s om de negen maanden van je zwangerschap vast te leggen. Enorm leuk om later terug te lezen.

zwangerschapsboek
Foto: Bol.com

5. Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!

Juist, dit boek is niet voor de aanstaande moeder, maar voor de aanstaande vader geschreven. Maar geloof ons, het gaat jou ook heel erg helpen als je partner dit gaat lezen. Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! van Kluun geeft op een luchtige en grappige, maar informatieve manier antwoord op vragen als: ‘Hoe ga ik met hormonen om?’, ‘Hoe herken ik een wee?’ en ‘Wat zijn tepelhoedjes?’.

zwangerschapsboek
Foto: Bol.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme