5x handige zwangerschapstips van Kourtney Kardashian

Celebs Valéry de Voijs 25 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Kourtney Kardashian is alweer een tijdje moeder van drie prachtige kids. Dat haar bevallingen, relaties, en moederschap niet altijd van ‘een leien dakje’ zijn gegaan was te zien in de reality show Keeping Up With the Kardashians, waar Kourtney samen met haar zussen wereldberoemd door raakte. De show – waarin alle details van de familie te volgen zijn – zal met twintig seizoenen dit jaar tot een einde komen. Toch zijn er een aantal onderwerpen buiten beschouwing gelaten. Zo deelt Kourtney Kardashian een aantal zwangerschapstips, en vertelt ze uitgebreid hoe ze haar zwangerschappen (driemaal) doorkwam.

Van Indiase boter tot praten tegen je uien? Interessant zijn Kourtney’s tips in ieder geval wel

Zwangerschapstips van Kourtney Kardashian

Een aantal van die zwangerschapstips lees hier

Rennen

Kourtney’s dokter adviseerde haar net zo actief te blijven als dat ze voor de zwangerschap was. Toen ze zwanger was van haar eerste zoon Mason rende ze de eerste maanden dan ook graag buiten. Vooral het strand in Miami Beach, of haar eigen buurt in Los Angeles waren haar favoriete spots om te gaan joggen. Hoe lekker Kourt het ook vond om actief te zijn, luisterde ze gedurende de hele zwangerschap naar haar lichaam. Na ongeveer zeven maanden voelde ze dat haar lichaam haar liet weten om rustiger aan te doen. Dus ruilde ze haar renschoenen in voor comfortabele sneakers en maakte ze korte wandelingetjes door haar buurt.

Yoga

Tijdens de zwangerschap van haar eerste dochter Penelope deed Kourtney veel yoga-oefeningen. Ook toen Kourt in verwachting was van Reign (die met die lange haren) zat ze vaak in een lotushouding in haar woonkamer. Naast yoga liep ze ook weer veel buiten door de heuvels van Los Angeles. Daarbij zegt ze dat ze sowieso heel actief was, omdat ze altijd met de kids in de weer is (herkenbaar eh?)

De Kardashians zouden de Kardashians niet zijn: deze regels golden tijdens hun bevalling

Ayurveda

En nee, dan heeft Kourtney het niet over die douchegels van de Rituals (hoewel deze lijn trouwens wel vernoemd is naar de Ayurvedische principes). Kourtney kwam tijdens haar zwangerschap in contact met de levensstijl van Ayurveda: een levensstijl gebaseerd op Indiase gebruiken. Een bepaalde manier van leven waarbij gestreefd wordt naar harmonie tussen lichaam, geest en ziel. Zo at Kourtney iedere ochtend een portie ‘ghee’ (de Indiase vorm van boter), at ze ‘s middags rauwe groenten, en werden ‘s avonds gekookte veggies geserveerd. Voor het ontwikkelen van borstvoeding voegde zij pijnboompitten toe aan haar maaltijden. Naast het eten van kilo’s groenten per dag – als we op Kourts’ dieet moeten afgaan, bestaat Ayurveda bijvoorbeeld ook over massages met warme oliën (kom maar door!)

Koken met intentie

Naast het eten van al die groenten leerde Kourtney dat het voorbereiden van de maaltijden net zo belangrijk was als het eten zelf. Van de Ayurvedische lerares Martha Soffer leerde ze dat hoe je je tijdens het koken voelt, invloed heeft op de energie die in je maaltijd komt, en uiteindelijk dus weer in je lichaam stroomt. Of je eten nu echt anders smaakt als je hebt staan huilen of lachen boven je uien.. je proeft vast of je eten ‘met liefde’ is bereid.

Cravings

Zien we de Kardashians normaal met een grote saladebowl of een bord vol sushi, ging Kourtney tijdens haar zwangerschappen voor ander koek (letterlijk). Zo was ze gek van frozen yoghurts en cheeseburgers. In haar dagelijkse smoothies, zorgde ze voor zowel een zure als zoete toevoeging. De zure smaak helpt voor de opname van voedingsstoffen, en geeft het lichaam energie. De zoete smaak voedt het lichaam, versterkt het hart en brengt geluk in de geest – aldus de Ayurveda.

Om te smullen: Recept voor naanbrood (Indiaas platbrood)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Poosh

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme