Eva Dusch
Eva Dusch Body 15 mrt 2016
Leestijd: 3 minuten

6 dingen die je dus nóóit moet doen voordat je seks gaat hebben

Met jullie seksuele ervaring zit het wel snor. En jij kent zijn lichaam nog beter dan het Nederlandse volkslied. Toch kunnen er altijd vervelende of vooral gênante enforced errors optreden. De oorzaak daarvan kan goed liggen bij wat jij de laatste 24 uur hebt gedaan of gegeten.

Heb je eindelijk weer tijd en rust voor seks en heeft je libido zich weer gemeld, gooit die maaltijd van gister roet in het eten. En dat zoete voorspel van vorige week is nu de reden dat je bij de dokter zit met een partijtje jeuk daaronder. Dat het pietluttige dingen zijn, maakt ze nog niet minder erg. Zorg er daarom voor dat je deze zes dikke no-no’s vermijd als je wilde plannen hebt.

Medicijnen

Mócht je hier een keuze in hebben hè. Dit droogt namelijk je slijmvliezen uit. En niet alleen in je neus, maar ook andere lichaamsdelen zoals je eh… vagina. Kort door de bocht: je mag dan zo geil zijn als wat, je vagina krijgt niet de goede signalen door vanuit het brein en staat dus gortdroog. En dat zorgt voor trouble in paradise.

Kruidig eten

Laat in de slaapkamer de temperaturen zo hoog oplopen als je wilt, maar houd het qua eten alsjeblieft zacht en mild. Pittig eten kan namelijk de geur en smaak van je vagina aantasten. Ken je nog de scene uit Sex and the City waarin Samantha walgt van de ‘funky spunk‘ van haar date? Dit kan ons dames ook overkomen. Naast dat het ook nog eens voor zeer onaangename omstandigheden in je darmstelsel kan zorgen. Scherp eten zoals jalapeños, evenals te veel groenten en granen, zorgen vaak voor een opgeblazen gevoel, krampen en winderigheid. Je bent gewaarschuwd.

Hoeveel weet jij eigenlijk van je vagina?

Te veel drinken

En dan bedoelen we natuurlijk geen water of thee. We weten allemaal dat een paar glaasjes wijn het gestoei tussen de lakens flink kan bevorderen, maar wanneer je dronken bent slaat het totaal de andere kant op. Naast dat je zintuigen minder gevoelig raken heb je ook minder kans op een orgasme. Uit dit onderzoek blijkt zelfs dat 11% van de alcoholgebruikers moeite had om tot een piek te komen.

Een elektrische tandenborstel

Pardon? We hebben er verdorie minstens twee in de badkamer staan die al jaren veelvuldig gebruikt worden. Nota bene voordat we ons bed induiken. Het probleem? De elektrische tandenborstel en mondspoelingen op basis van alcohol maken je meer vatbaar voor SOA’s. De tandenborstel kan voor scheurtjes in je tandvlees zorgen en die laatste kan het slijmvlies (van je vagina) heel erg uitdrogen en irriteren, waardoor je sneller ontstekingen of andere klachten krijgt.

Scheren

Als jij iemand bent die graag haar tuintje netjes snoeit (in deze leuke vormpjes), doe het dan de dag voordat je seks gaat hebben en niet op de dag zelf. Hierdoor heeft je huid de tijd om te herstellen. De huid is na het scheren nogal sensitief en dat kan irritaties en zelfs kleine scheurtjes of wondjes opleveren waardoor je sneller infecties kunt oplopen of overbrengen zoals herpes en HPV.

Eten als voorspel

Hartstikke sexy dat jullie elkaar willen voederen met aardbeien, slagroom en chocola, maar die schimmelinfectie erna is niet zo sexy. Alles met suiker kun je beter niet in de beurt van je flamoes krijgen, want hier gaan schimmels heel goed op.

En dit moet je vooral wél doen voor vuurwerk in de slaapkamer>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme