Bedrust saai? Met deze 13 activiteiten kom je de periode prima door

Zwanger Sanne Verweij 26 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Verveel jij je al als je één middagje vrij hebt? Dan is bedrust waarschijnlijk de nachtmerrie voor jou. Wat moet je nu? Wat kan je doen tijdens je bedrust, zodat het niet uitdraait op de saaiste periode uit je leven?

Het loslaten van huishoudelijke taken is stap één, tegenwoordig kan je zelfs de boodschappen laten bezorgen dus daar hoef je je ook geen zorgen over te maken. Het enige belangrijke is nu nog dat jij je weet te vermaken. Met deze tips komt dat zeker goed.

Deze activiteiten maken bedrust het paradijs

Met bedrust kan je heel wat meer dan alleen maar luieren en slapen, dit is dé periode waarin je eindelijk de tijd hebt om eens wat voor jezelf te gaan doen.

1. Feiten vinder

Jij verandert een middagje in een detective en gaat op zoek naar alle soorten informatie om deze vervolgens als een spons tot je te nemen. Van de duur van een bevalling tot het aantal uren verlof waar je recht op hebt. Jij weet het straks allemaal.

2. Bedrust beautymiddagje

Dit kan met vriendinnen, maar ook prima alleen. Zet een rustgevend muziekje op, pak de nagellak erbij, doe een maskertje op en het lijkt net of je in de beauty salon zit.

3. Obertje spelen

Loopt jouw partner ook in huis rond? Dan is dit je kans om het ervan te nemen. Een kopje thee hier, een heerlijk koekje daar. Ja, jij kan wel genieten van dat luizenleventje.

4. Bambi-ogen

Wil je nog iets van je partner gedaan krijgen? Heeft hij het al jaren over die deurknop die hij nog zou vervangen of dat piepende raampje? Kijk hem dan met lieve ogen aan. Nu de baby er nog niet is, kan het nog en daarnaast kan hij jouw bambi-ogen waarschijnlijk niet weerstaan.

5. De laatste hand

Die kinderkamer is zo goed als af, maar kan nog die laatste touch gebruiken. Een goed moment om nog een laatste keer het internet af te struinen op zoek naar accessoires. Als je dan per ongeluk ook nog een setje kleertjes aanklikt, is dat niet erg toch?

6. Genieten van het weer

Een klein stukje wandelen of buiten in de tuin genieten van de zon. Nu heb je eindelijk de tijd ervoor!

7. Even zweten

Kijk online of vraag de verloskundige wat je nog kan doen met het sporten en je kan weer aan de slag. Hup, in de touwen! Even die benen strekken, de armen omhoog en misschien wat yoga oefeningen terwijl je op je ademhaling focust.

8. Die ene douchegel

Zei er iemand relaxen? Een van de eerste dingen die naar boven komt, is toch wel lekker badderen. Je kunt jezelf vervolgens verwennen met die ene douchegel die al jaren in de kast staat voor speciale gebeurtenissen, zullen je alleen maar goed doen.

9. Geen tijd

Eigenlijk alles waar je voorheen geen tijd voor had, kun je nu doen of nou ja… alles dat niet inspannend is. Dat ene boek die al jaren op de plank staat? Lezen! Die taal die je nog wilde leren? Doe een cursus of probeer Duolingo! En zo zijn er nog een hoop andere leuke dingen te bedenken.

10. Bedrust binge-dag

De hele dag series kijken was nooit echt ‘verantwoord.’ Maar nu? Nu kan je natuurlijk niet anders.

11. Letters letters en nog eens letters

Begin met een (bullet)journal en houd deze dagelijks bij. Je kunt ook starten met het schrijven van een verhaal of brieven schrijven aan familie, vrienden of aan de kleine in je buik.

12. Creëren

Kan je haken? Maak een hemdje. Heb je kralen? Maak een ketting of armbandje voor een kindje in de buurt, jezelf of je eigen baby. Je kunt ook een fotoalbum maken van de laatste vakantie waar jullie zijn geweest. Maak het zo crea-bea als je zelf wilt.

13. Contacten onderhouden

Met deze ellenlange tijd, hoef je je niet te vervelen. Je kunt contact opnemen met een oude vriend(in) of urenlang videobellen (of afspreken) met je eigen vrienden en familie. Soms is het internet toch wel je beste vriend.

Bedrust houden tijdens je zwangerschap? Zo hou je een positieve mindset

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme