10x deze Netflix-series met moeders in de hoofdrol wil je zien

Lifestyle Sanne Verweij 21 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

Je ploft uitgeteld op de bank na een lange dag met de kinderen of een zware kantoordag, maar wat ga je kijken? Famme heeft daar een makkelijke oplossing voor bedacht: een lijstje met de leukste Netflix-series met moeders in de hoofdrol.

Als je kinderen dan eindelijk naar bed zijn, is het stiekem toch leuk om te kijken hoe andere ouders het er vanaf brengen. Het liefste series over moeders die het nog vele malen moeilijker hebben dan jij, zodat je eigen leven even ver weg lijkt en je je daarna toch wel weer gelukkig mag prijzen met je ‘probleemloze’ leven.

 Netflix-series met moeder(s) in de hoofdrol

Om het makkelijk te houden, hebben we de series gecategoriseerd in genres én de seizoenen erbij gezet. Zo weet je gelijk waar je aan begint!

Crime

The perfect mother (1 seizoen)

Hou jij van crime? Dan is deze Franse thrillerserie wat voor jou. De serie laat je nadenken over het vertrouwen dat je in elkaar stelt en of dat vertrouwen wel terecht is. De serie is gebaseerd op een boek en gaat over Hélène wiens dochter beschuldigd wordt van moord. Hélène gelooft niet dat haar dochter de dader is en gaat zelf op zoek naar antwoorden.

Pieces of her (1 seizoen)

Na een schietpartij in het winkelcentrum redt Laura haar dochter Andy zonder moeite. Hierna gaat Andy op zoek naar het verleden van haar moeder. Want is haar moeder wel wie ze denkt dat ze is? Ze komt achter verborgen geheimen en een duister verleden.

Komedie

Good girls (4 seizoenen)

Good girls gaat over drie huisvrouwen die het criminele pad opgaan. Na geldproblemen besluiten twee zussen en een vriendin een winkel te overvallen om aan geld te komen. Daarna komen ze in een serie problemen en avonturen terecht.

Workin’ Moms (6 seizoenen)

Met maar liefst zes seizoenen en een zevende onderweg, heb jij genoeg te kijken! Vier werkende moeders proberen hun sociale-, werk- en liefdesleven hoog te houden. Onderwerpen als opa en oma vragen om te babysitten tot aan postpartum depressie komen voorbij.

Drama

Gilmore girls (7 seizoenen)

Heb jij een tienerdochter? Dan is deze serie gemaakt voor jullie. Deze serie gaat namelijk over de moeder-dochterrelatie tussen moeder Lorelai en haar tienerdochter Rory. Samen wonen ze in een klein dorpje waar van alles gebeurt. Harstikke gezellig dus om samen te kijken!

Ginny & Georgia (2 seizoenen)

Ook deze serie is perfect voor jou en je dochter. Ginny & Georgia is de perfecte mix tussen spannend en grappig en tussen creepy en schattig. Moeder Ginny en dochter Georgia spelen beiden de hoofdrol. Ze zijn net verhuisd en Georgia komt er langzaam achter dat haar moeder een verleden heeft waar ze niks van wist.

Telenova

Jane the Virgin (5 seizoenen)

Ben je niet weg van overdreven karakters en een beetje zang? Dan is Jane the Virgin wat voor jou. In deze serie komen drie generaties naar voren: Jane woont namelijk bij haar moeder en met haar oma. Haar leven staat op de kop wanneer ze zwanger blijkt te zijn, terwijl ze nog altijd maagd is.

Daughter from another mother ( 3 seizoenen)

De ene moeder is een student en de ander heeft een succesvolle baan en al twee kinderen. Deze Spaanse serie gaat over de baby’s van deze twee vrouwen die in het ziekenhuis verwisseld worden. Nadat ze hierachter komen, proberen ze er samen wat van te maken.

Spionagethriller

In from the cold

Amerikaanse single moeder Jenny Franklin moet haar privé leven als moeder proberen te combineren met haar geheime missie. Als ze wordt ontdekt als geheiem spion uit Rusland wordt ze namelijk gedwongen recente aanvallen in Madrid te onderzoeken. Maar dat is nog niet alles… ze kan ook nog eens van vorm veranderen.

Documentaire

Sins of Our Mother (3 afleveringen)

Deze truecrime-documentaire gaat over Lori Vallow; een geloofsfanaat. Zij en haar kinderen zijn verdwenen, een spoor achterlatend van doden. Door middel van telefoonopnames, interviews met familie en body camera video’s zie je het hele verhaal van Lori.

Ben je hierna nog niet uitgekeken? Hierbij nog een aantal leuke series om (samen met je tiener) te kijken waarin de moeder een belangrijke rol speelt, maar niet de hoofdrol pakt:

  • Raising Dion
  • Stranger things
  • Sex education
  • Atypical
  • Fuller house

Dit zijn de 5 irritantste kinderseries op Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme