Dit zijn de 7 leukste activiteiten om met je eigen vader te doen op Vaderdag

Kinderen Susan Dalstra 8 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Als je kinderen hebt, zit de kans er dik in dat je eieren staat te bakken en croissantjes in de oven schuift voor de man in je leven. Begrijpelijk, maar Vaderdag is ook de uitgelezen kans voor quality time met die andere man in je leven. 

Nieuwe herinneringen maken

Je vader is ongetwijfeld verheugd over die ludieke stropdas of praktische tuinverlichting, maar het is  nog wel leuker om je vader een dagje te ontvoeren om even net als vroeger samen nieuwe herinneringen te maken. Strik je broer(tje) of zus(je) om papa weer even voor jullie zelf te hebben.

1. Kookles

Sushi rollen, pasta draaien, taarten bakken: of jullie nou keukenprinse(sse)n zijn of keukenkneuzen, een kookworkshop is pret gegarandeerd. Als jullie echt rampzalig zijn in de keuken en er waarschijnlijk alleen maar ruzie van komt, is ook een cocktailworkshop ook een optie.

2. Spa dag

Briljant: zelf de hectiek van alledag ontvluchten door die ouwe mee te nemen naar een spa. Je vader moet er wel net het type voor zijn, want er zijn er genoeg die het al benauwd krijgen van de gedachte aan een sauna of massage alleen.

3. Alcohol proeverij

Het ligt nogal voor de hand om je vader mee te nemen naar een bier- of whiskeyproeverij. Dat is natuurlijk óók heel leuk, maar je kunt ook voor iets originelers gaan. Wijn of nog beter: gin. Wel even vervoer terug regelen.

4. Live entertainment

Nee nee: je hoeft hem niet mee te nemen naar een braderie in Zundert om daar naar een coverband te kijken (kán natuurlijk wel). Een bioscoop of theater in de buitenlucht zijn bijvoorbeeld echt heel leuk. Liever binnen? Verras hem dan met kaartjes voor een stand-up comedy.

5. Ga naar het museum

Zoek een leuke expositie en struin samen door het museum. Doe van tevoren een beetje research zodat je je vader kan imponeren met al die informatie.

6. Geniet van de natuur

Eigenlijk kan er niks op tegen een ouderwetse, stevige boswandeling. Als het ook nog eens mooi weer is, is het bijna een misdaad om binnen te blijven. Als je vader een beetje sportief is, kun jullie ook mountainbikes huren of gaan kajakken (kán he – hoeft niet).

7. Familie spelletjesavond

Even lekker nostalgisch die zomeravonden op de camping herbeleven met een bordspel op tafel. Mits hij een beetje tegen z’n verlies kan, anders wordt het misschien een Vaderdag waar nog wel heel lang over nagepraat wordt…

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen