Klaar in 10 minuten: gekarameliseerde bananen maken uit de Airfryer

Gezondheid Sharon van der Werf 21 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Gebruik jij jouw Airfryer alleen om frietjes en snacks in klaar te maken? Zonde! Je kunt de Airfryer voor ontzettend veel andere lekkere gerechten gebruiken, en daarom delen we vanaf nu wekelijks een kids proof Airfryer recepten. We trappen af met gekarameliseerde bananen.

Alleen al bij het zien van de onderstaande foto loopt het water ons in de mond. En het fijne is dat je er in principe slechts drie ingrediënten voor nodig hebt, dus waar wachten we nog op?

Airfryer recept: gekarameliseerde bananen

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 1 banaan
  • Een squeeze citroensap
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker

In dit recept wordt kokosbloesemsuiker gebruikt omdat het fijner is dan kristalsuiker. Heb jij alleen kristalsuiker in huis, dan is dit zeker ook prima maar moet je de bananen iets beter in de gaten houden, omdat het sneller kan verbranden.

Aan de slag!

  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
  • Snijd de banaan door midden, en laat de schil om de halve banaan heen zitten. Leg de twee helften op de kant van de schil.
  • Knijp een beetje citroensap uit over de bananen.
  • Bestrooi beide helften met een beetje kokosbloesemsuiker. Zorg ervoor dat de suiker goed verspreid is over de gehele lengte van de bananen.
  • Nu is het tijd voor de Airfryer om zijn werk te doen. Leg de bananen ongeveer 6 minuten in de Airfryer. Check af en toe of het suikerlaagje niet te snel verbrandt. De bananen zijn klaar als het suikerlaagje gesmolten is en een beetje bubbelt.

Heeft dit gerechtje wat jou betreft nog net iets meer spice nodig? Je kunt er een hele hoop aan toevoegen. Denk aan een bolletje vanille ijs, een lepel kwark of Griekse yoghurt, een beetje kaneel, rozijnen, Schuddebuikjes, walnoten, een handje granola of muesli… of een combinatie van al deze suggesties. Het is een recept wat je volledig naar eigen smaak (en die van je kinderen) kunt aanpassen.

Genoten van dit Airfryer recept? Volgende week zijn we terug met een ander gerecht waar je je Airfryer voor kunt gebruiken.

Is friet uit de Airfryer écht gezonder dan friet uit de frituurpan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme