Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 22 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

3 mythes over rimpels die je vanaf nu niet meer hoeft te geloven

De een heeft er sneller last van dan de ander, maar we ontkomen er niet aan: vroeg of laat ga ook jij te maken krijgen met rimpels in je gezicht. Wij zijn team rimpels-zijn-prachtig, maar er zijn ook genoeg mensen die nog mythes geloven als het aankomt op die ouderdomslijnen in ons gezicht.

In een artikel van Well+Good vertelt cosmetisch dermatoloog Michele Green over de veelgehoorde mythes over rimpels die ze vaak voorbij hoort komen. Tijd om daar voor goed een streep door te halen en de mythes te verbannen naar het land der fabelen.

Deze mythes over rimpels hoef je niet meer te geloven

1. Een vette huid betekent geen rimpels

Rimpels ontstaan sneller bij een droge huid dan bij een vette huid, maar betekent dat dat mensen met een vettige huid helemaal geen rimpels kunnen krijgen? Nope, deze mythe is totaal niet waar.

Dr. Green vertelt dat het rimpelen van de huid te maken heeft door het collageen-gehalte in de huid en niets met het olie-gehalte. Jouw huid op de juiste manier verzorgen en een goede balans vinden in je skin-care routine is daarom belangrijk, maar een vette huid staat niet per definitie gelijk aan een huid zonder rimpels.

Dit is de ultieme skincare routine voor een stralende, gezonde huid

2. Je hoeft alleen zonnebrand te gebruiken als het buiten zonnig is

Als je rimpels wilt voorkomen, dan is het belangrijk om áltijd een laagje zonnebrandcreme met minstens SPF 30 aan je ochtendroutine toe te voegen. Ook als de zon zich verschuilt achter een hele daag wolken. De huid van jouw gezicht is namelijk dun en kwetsbaar, wat ervoor zorgt dat de huid sneller rimpelt.

3. Als je de eerste rimpels hebt gespot, is er geen weg terug meer

Ook niet helemaal waar. De meeste vrouwen krijgen hun eerste echte rimpels als ze tussen de 30 en 40 jaar oud zijn. De welbekende kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels worden meestal als eerste gespot. Maar als jij denkt dat het te laat is om jouw huid nog steviger te maken, zelfs als die eerste rimpels al gespot zijn, dan hebben we goed nieuws voor je.

Dr. Green vertelt namelijk dat er verschillende manieren zijn om je huid te verjongen en die rimpels en lijnen te verminderen en in de nabije toekomst te voorkomen. Zo vertelt ze over Thermage, Fraxel-laser, en microneedling, alledrie procedures om de huid jeugdiger en stralender te maken.

En hoe zit dat met botox?

Ook vertelt Dr. Green dat het altijd mogelijk is om een klein beetje botox te gebruiken wanneer je écht nog niet klaar bent voor rimpels. Ze noemt deze methode van het ‘bevriezen’ van je gezicht de Baby Botox. Denk daarbij niet aan opgespoten gezichten waar geen emoties meer vanaf te lezen zijn, maar nét dat steuntje in de rug dat jouw huid nodig heeft om nog even niet te rimpelen.

Zit je te denken aan botox? Dit zijn de twee belangrijke vragen die je jezelf moet stellen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Well+Good

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme