Dit is de ultieme skincare routine voor een stralende, gezonde huid

Gezondheid Eva ten Wolde 21 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Huidverzorgingsproducten: ze zijn er in overvloed. Hartstikke fijn, maar daardoor kun je soms de draad een beetje kwijtraken… Om je uit de brand te helpen, delen wij de ultieme skincare routine met je.

Als je je aan deze routine houdt, zul je uiteindelijk beloond worden met een stralend perzikhuidje!

De perfecte skincare routine? Dit is het stappenplan:

1. Cleanser

Een goede skincare routine begint al-tijd met een cleanser. Dit product verwijdert make-upresten, overtollig talg, dode huidcellen en overig vuil.

Het is aan te raden om een milde cleanser te gebruiken. Een agressieve cleanser kan de huidbarrière namelijk beschadigen. Dit kan leiden tot ontstekingen, huidveroudering en andere kwaaltjes.

2. Toner

De juiste toner kan je huid er jonger, frisser en gladder uit laten zien. Een toner die bij je huidtype past, brengt de PH-waarde van je huid namelijk in balans.

Als je vaak last hebt van puistjes en acné, kan een toner met salicylzuur je huid rustiger maken. Als je een droge en gevoelige huid hebt, kan een hydraterende toner soelaas bieden.

Scheer jij met een scheermesje? Met dank aan deze 4 tips krijg je een ultiem gladde huid

3. Serum

Een serum kan niet ontbreken aan de ultieme skincare routine. En als het aan dermatoloog Magovern ligt, moet het een serum met vitamine C zijn. Dit stofje heeft namelijk een waslijst aan voordelen voor je huid!

Vitamine C verstevigt en egaliseert de huid; beperkt UV-schade en vermindert rimpels en pigmentvlekken. En je kunt niet vroeg genoeg beginnen met smeren, want de vitamine beschermt je huid óók tegen toekomstige schade.

4. Oogcrème

De huid rondom je ogen is een stuk dunner en kwetsbaarder dan de huid op je voorhoofd, wangen en kin. Het is om deze reden ook belangrijk om een een speciale oogcrème te gebruiken.

Om kraaienpootjes en hangende oogleden te voorkomen, moet je op tijd beginnen met oogcrème. Je kunt de crème het best met je ringvinger aanbrengen; zo zet je niet te veel druk op de gevoelige huid rondom je ogen.

5. Spot treatment

Als je een pukkel hebt waar je je ontzettend aan stoort, is dit het moment om ‘m aan te pakken. Het is overigens aan te raden om een spot treatment alléén in noodsituaties te gebruiken.

Een spot treatment kan een gemeen puistje laten verdwijnen, maar de kans is aanwezig dat er vlak daarnaast een nieuwe verschijnt. Je kunt er beter voor zorgen dat je pukkels altijd een stap voor bent. En dat doe je door je skincare routine niet te verwaarlozen!

8 groenten die helpen bij een stralende huid

6. Moisturizer

De moisturizer is heilig in de beautywereld. Of je huid nu droog, gevoelig, vet of onzuiver is: hij moet regelmatig gehydrateerd worden.

De actieve ingrediënten in een moisturizer kunnen vocht vasthouden. De huidbarrière wordt hierdoor beschermd en hersteld. En daardoor krijgt je huid een jonge en gezonde uitstraling!

7. Gezichtsolie

Er wordt vaak gedacht dat gezichtsoliën niet voor ieder huidtype geschikt zijn, maar het tegendeel is waar. Ook voor een vette of acnegevoelige huid is er een geschikte olie te vinden!

Een goede gezichtsolie hydrateert en beschermt de huid. Een olie met actieve ingrediënten zoals retinol of fruitzuren (ofwel: alpha hydroxy acids) kan je huid écht een extra boost geven.

8. Zonnebrandcrème

Last but not least: zonnebrandcrème. Dit is eigenlijk de belangrijkste stap in je skincare routine! ‘Als je zonnebrandcrème overslaat, kun je alle andere stappen net zo goed laten zitten’, zegt dermatoloog Magovern.

De UV-stralen van de zon veroorzaken namelijk meer dan 80% van de rimpels! En dat gebeurt niet alleen in de zomer, maar ook in de winter.

Zeg maar ‘dag’ tegen je onzuiverheden: 6 x deze drankjes zijn goed voor je huid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen