Sophie Nortier
Sophie Nortier Lifestyle 15 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Scheer jij met een scheermesje? Met dank aan deze 4 tips krijg je een ultiem gladde huid

Iedereen heeft zo haar eigen manieren om gladde benen, oksels en vagina te behouden, als je dat wilt. De één vindt het prettig om eens in de zoveel tijd de waxen, de ander laat de boel weg laseren maar er zijn ook nog genoeg vrouwen die gewoon scheren. Maar hoe kun je nou het beste glad scheren?

Tips om glad te scheren

Niet iedereen vindt het prettig om te scheren want je moet deze handeling vaak herhalen en sommige vrouwen hebben snel last van zichtbare stoppels. Deze vier tips helpen je in ieder geval om zo efficiënt mogelijk te scheren met een ultiem gladde huid als resultaat.

Je scheren down under: is dat wel zo hygiënisch?

1. Gebruik een scherp en schoon scheermesje

Als je scheert met een scheermesje is het belangrijk dat je een fijn en schoon mesje gebruikt. Dit voorkomt irritaties en ontstekingen aan je huid.

Met een bot scheermesje kun je sowieso niet goed smeren en als er veel bacteriën in een scheermesje zitten krijg je last van kleine wondjes. Gebruik een scheermesje maximaal vijf weken en vervang deze dan voor een nieuwe.

2. Laat je huid met rust na het scheren

Na het scheren is je huid extreem gevoelig en als je daar meteen van alles op smeert kan dat ontzettend gaan irriteren. Door die irritatie worden je scheerbultjes juist alleen maar zichtbaarder en kunnen er zelfs kleine ontstekingen ontstaan.

Laat daarom producten als deodorant, scrub (de grootste no go) en geparfumeerde crèmes even achterwege. Als je last hebt van een droge huid na het scheren of het gewoon fijn vindt om jezelf in te smeren met bodylotion, kies dan voor een ongeparfumeerde lotion en andere natuurlijke producten.

Sugaring: Leer alles over ontharen met suikerwax (+ recept!)

3. Scheer altijd met de richting mee

Scheren doe je altijd mee in de richting van de haartjes en niet er tegenin. Je krijgt daardoor namelijk veel sneller last van ingegroeide haartjes dan wanneer je wél scheert met de richting van je haartjes mee. Ook kunnen je stoppels veel duidelijker zichtbaar blijven als je tegen de richting in scheert en dat is nou precies wat je probeert te vermijden.

Als je tegen de richting in scheert is de kans overigens ook nog veel groter dat je met het mesje in je huid snijdt en au dat is echt heel pijnlijk. Niet doen dus.

4. Scheer altijd met scheerschuim of water

Deze fout hebben we allemaal wel eens gemaakt: droog scheren. In eerste instantie lijkt er niks aan de hand te zijn maar na vijf minuten begint je huid verschrikkelijk te branden. De plekken waar je droog hebt geschoren slaan knalrood uit en één ding weet je hierna zeker. Droog scheren doe je nóóit meer. Echt nooit meer.

Scheer je daarom altijd onder de douche. Je benen zijn dan in ieder geval nat en dat is voor sommige vrouwen al voldoende om te scheren. Wil je echt glad scheren, kun je ervoor kiezen om ook scheerschuim te gebruiken. Tip: scheer je benen met babyolie voor de meest zachte huid óóit.

Brazilian wax: Zo bereid je je voor op je eerste waxbehandeling

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme