Kirsten (33): ‘Met tegenzin ging hij akkoord met een open relatie’

Persoonlijk Laura Saija 12 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Kirsten en Freek hebben een open relatie. Freek ging hier met tegenzin mee akkoord nadat Kirsten al veelvuldig was vreemdgegaan met verschillende mannen.

“Als ik hem ’s ochtends op het schoolplein tegenkwam knipoogden we naar elkaar en dan wisten we allebei genoeg. Even later belandden we met elkaar in de auto om seks te hebben”, vertelt Kirsten.

Open relatie

“Vroeger hield ik wel van een feestje. Ik was altijd degene die het langst bleef hangen er voor zorgde dat de stemming erin bleef. Dit veranderde compleet toen ik Freek leerde kennen. Hij was en is wat rustiger dan ik. Dat maakte mij niet uit, het voelde in balans als ik met hem was.

Freek en ik konden prima bankhangen en niks doen in het weekend. Doordeweeks gingen we aan het werk en in het weekend bleven we thuis. Ik vond het niet eens erg, al helemaal niet tijdens de zwangerschappen. We zaten lekker in onze eigen bubbel en kregen twee jongens.

Het roer om

Als ik er op terug kijk vraag ik me af of ik wel helemaal gelukkig was. Ik kwam in die periode kilo’s aan, misschien wel 25 kilo in totaal. Toen onze jongens Sam en Mark ongeveer twee en vier jaar waren, besloot ik het roer om te gooien.

Vooral voor mijn eigen gezondheid en uiteindelijk voor de jongens. Na een maagverkleining vlogen de kilo’s eraf. Ik kreeg een gezondere leefstijl en ging sporten. Ik zag er beter uit en voelde me langzaam weer de oude Kirsten.

In de auto

Ik kreeg zelfs weer zin in feestjes en ging weer wat meer op stap. Tijdens een van die feestjes in het dorp zag ik Karim staan. Ik herkende hem van het schoolplein. Hij was een aantrekkelijke man, stoer en groot. Zijn dochter zat bij mijn zoon in de klas.

We raakten aan de praat en zijn uiteindelijk stiekem weggeglipt. In zijn auto hadden we de beste seks die ik in tijden gehad heb. Ik wist niet wat me overkwam, ik had het gevoel dat ik al die tijd onder een steen geleefd had en dat de levensenergie eindelijk weer begon te stromen.

Knipoog

Dit smaakte naar meer. Ook voor Karim, we spraken steeds vaker af. Als ik hem ’s ochtends op het schoolplein tegenkwam knipoogden we naar elkaar en dan wisten we allebei genoeg. Even later belandden we dan met elkaar in de auto om seks te hebben op een afgelegen plekje.

Freek had niks door, het ging van kwaad tot erger. Ik begon ook andere mannen te ontmoeten tijdens het uitgaan en daar had ik ook stiekem seks mee. Het maakte me niet eens uit waar, ook al was het aan de rand van het dorp in het bos.

Mannen thuis

Op een gegeven moment begon ik zelfs mannen thuis uit te nodigen als de kinderen lagen te slapen boven. Freek moet soms ’s avonds werken en ik weet dat hij niet onverwacht thuiskomt, omdat ik zijn iPhone kan volgen.

Het begon toch een beetje aan me te knagen. Niet echt een schuldgevoel, maar ik had geen zin meer in de leugen. Ik stelde aan Freek voor of hij een open relatie wilde. In eerste instantie zag hij het helemaal niet zitten, maar ik legde uit dat ik behoefte had aan iets anders. Ik vertelde er natuurlijk niet bij dat ik daar stiekem al mee bezig was.

Doen wat ik wil

Met enorme tegenzin ging hij akkoord met een open relatie, bang om me anders helemaal kwijt te raken. Nu kan ik dus doen wat ik wil, zonder dat ik hem hiermee bedonder. We hebben namelijk de afspraak dat het mag.

Freek mag ook doen wat hij wil, alleen doet hij het niet. Dat moet hij helemaal zelf weten natuurlijk, maar ik ben blij dat we erover gepraat hebben en dat we deze stap gezet hebben. Wie weet, ben ik het over een tijdje wel zat en kunnen we weer voor elkaar gaan.’

Iets voor jou? Dit zijn de voor- en nadelen van een open relatie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme