Redactie
Redactie Persoonlijk 24 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Anoniem: ’Ik koos voor mijn vriend, niet voor mijn akelige zus’

„Toen mijn zus Thalita op een familieverjaardag Ruben nadrukkelijk als haar vriend voorstelde, was ik heel verbaasd. Mijn zus is beeldschoon en dat weet ze donders goed. Elke paar maanden had ze wel een ander vriendje. Soms zette zij hen aan de kant, soms kregen ze ook genoeg van haar, want Thalita is een diva.

Anoniem: ‘Ik koos voor mijn vriend’

Zij liep destijds tegen de dertig en ik kon niet anders concluderen dan dat ze kinderen wilde. Ik zag die arme Ruben als haar volgende slachtoffer die misschien een tijdje als broedmachine zou fungeren en daarna het veld zou moeten ruimen. Als Thalita’s oudere broer nam ik hem onder mijn hoede.
We hadden meer gemeen dan ik had gedacht. We konden urenlang over computers praten en hij bleek net als ik een seizoenkaart voor Ajax te hebben. Echt een aardige gozer.
Ruben was een blijvertje; Thalita maakte geen aanstalten om hem voor een ander in te ruilen. Ze trouwden zelfs. Ik was getuige, niet voor mijn zus maar voor Ruben.
Geheel volgens mijn voorspelling was Thalita binnen no time zwanger en daarna volgde een tweede kind. Mijn vriendschap met Ruben verdiepte zich. Tegenwoordig zou je het een bromance noemen.

Anoniem: ‘Ik ben zo jong getrouwd, nu snak ik naar avontuur… met een andere man’


Na verloop van tijd was ik hem namelijk als een broer gaan beschouwen. Hun huwelijk leek goed te gaan, dus ik hoefde niet bang te zijn dat Ruben opeens van het toneel zou verdwijnen. Samen met mijn vrouw ging ik vaak bij het stel op visite.
Ik had niets in de gaten, totdat Ruben me in vertrouwen nam: hij dacht dat Thalita vreemdging met een collega. Ik hoorde hem aan en hield wijselijk mijn mond. Ik wilde hem niet vertellen dat mijn zus, tot zijn komst, zich altijd als een femme fatale had gedragen. Dat ik het helemaal niet raar vond dat ze misschien een ander in het vizier had nu ze inmiddels twee kinderen had en zich misschien verveelde.

Anoniem: ‘Hij maakte misbruik van mijn onzekerheid en liet me gebroken achter’


Ik kon alleen maar afwachten. Zulke dingen met Thalita bespreken was ondenkbaar. ’Ik doe wat ik wil’ is altijd haar motto geweest.
Het duurde nog geruime tijd voordat Ruben kon bewijzen dat zijn vrouw een affaire had. Toen de bom barstte, logeerde hij een tijdje bij mij. Hij was erg emotioneel want Thalita was keihard. Ik vond dat hij zo’n behandeling niet verdiende. Ik was er ook al over uit dat als ze hun huwelijk niet zouden kunnen lijmen, ik gewoon contact met hem zou blijven houden.
Een vechtscheiding volgde en Thalita verwachtte dat ik haar kant zou kiezen. Had ik dat maar gedaan. Ik bleef vierkant achter Ruben staan en daar heb ik op een vreemde manier toch spijt van.
Want Thalita schopte herrie. Zij gaf toe dat ze was vreemdgegaan, maar wist het zo te draaien dat mensen gingen geloven dat Ruben de boosdoener was omdat hij niet deugde. Een familieruzie was onvermijdelijk. Ik vond mijn ouders dom. Ik zie ze nog wel, het blijven je ouders, maar Thalita en Ruben zijn taboe als gespreksonderwerpen.
Ik ben nog steeds dik bevriend met Ruben. Hij heeft gelukkig een nieuwe lieve vriendin.
Een paar maanden geleden kreeg ik een brief van Thalita. Dat ze me miste. Dat het leven kort is en dat zij dat goed beseft in deze coronatijd. De brief was vijf kantjes. Na één kantje te hebben gelezen, heb ik ’m weggegooid.”

Anoniem: ‘Ik ben erachter gekomen dat mijn verloofde al een kind heeft’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme