Anoniem: ‘Ik was zes weken zwanger toen ik de affaire van mijn man ontdekte via zijn iPhone locatie’

Relatie Redactie 20 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

‘Zoek mijn iPhone’ is ideaal als je je iPhone kwijt bent, binnen no-time heb je hem teruggevonden. De app was zelfs goed om in 2017 vier straatrovers aan te houden. Maar het kan ook voor heel wat ellende zorgen..

Dat maakte deze vrouw mee, die liever anoniem haar verhaal vertelt. Zij ontdekte via ‘Zoek mijn iPhone’ dat haar man een affaire had.

De affaire

‘Toen we begin twintig waren hebben we elkaar ontmoet. We waren net 10 maanden getrouwd, ons zoontje was acht maanden en we hadden nog maar net ontdekt dat er een tweede baby aan zou komen.

Mijn man heeft een eigen bedrijf, hij heeft altijd al verschillende werklocaties gehad en werkte nooit op regelmatige tijden. Achteraf gezien werkte hij destijds meer dan normaal. Misschien had ik het kunnen weten, maar het was het laatste wat ik verwachtte. De avond dat ik hem vertelde dat er een tweede op komst was, was hij net teruggekomen van zijn werk – veel later dan normaal. Ik betrapte hem per ongeluk via ‘Zoek mijn iPhone’. Hij bedacht een verhaal, over hoe zijn telefoon aan de andere kant van de stad was belandt en hij hem weer terug zou krijgen. Nu weet ik dat hij bij haar was.

Zijn reactie op de zwangerschap was koeltjes en ik vond het vreemd dat hij weinig tot geen interesse toonde. Ik legde het naast me neer, ik dacht dat hij wat tijd nodig had om het te verwerken. Een paar weken later vertelde hij me dat ‘hij niet meer gelukkig was’ en dat ‘hij niet meer van me hield’. ‘De baby zou ons huwelijk niet redden’ en ‘hij had een pauze nodig’.

LEES OOK: Anoniem: ‘Na 9 jaar huwelijk, voel ik nog steeds vlinders. Maar niet voor mijn partner’

Ik ging akkoord met de pauze, vooral in de hoop dat het ons huwelijk zou kunnen redden. Maar in plaats van echt aan onze relatie proberen te werken, vervolgde hij al gauw zijn relatie met de vrouw die niet alleen van mij en van ons huwelijk wist, maar ook van ons kind en baby nummer twee.

Hij vertelde me over zijn affaire, nog voordat ik het van iemand anders kon horen, maar zijn timing kon niet slechter. Koningsdag zal altijd de dag zijn dat ik over zijn affaire hoorde. Een paar dagen later zou ons huwelijksjubileum zijn, maar niet veel later brak de dag aan dat hij de scheiding aan ging vragen.

Hij verliet me en ging samenwonen met haar. Ik bleef achter, zes maanden zwanger en nam alle zorg voor onze acht maanden oude zoon op ons. Ik was echt een complete puinhoop. Ik sliep weinig, kon bijna niet eten en probeerde ondertussen onze zoon groot te brengen terwijl ik me zorgen maakte over het effect dat dit op de baby kon hebben.

Het is zo ontzettend lastig om het einde van een relatie of huwelijk te verwerken als je een kind verwacht. Ik huilde ‘s nachts in bed, terwijl de baby in mijn buik volop bewoog. Het voelde als een constante herinnering dat dit kleine meisje in een gebroken gezin zou worden geboren.

LEES OOK: Mensen met dit uiterlijke kenmerk zijn geliefde kandidaten voor een affaire

In de afgelopen 16 maanden heeft hij vele mijlpalen en spannende momenten gemist, waaronder de geboorte van zijn dochter. Hij is een persoon geworden die ik niet ken. En wat ik misschien wel het ergste vindt, is dat hij nog steeds bij haar is en ze samen een gelukkig gezinnetje spelen met onze kinderen. Hij kiest ervoor om vader te zijn wanneer het hem uitkomt.

Het zal mettertijd makkelijker worden, daar geloof ik wel in. Bovendien ben ik al zo ver gekomen. Ik ben mezelf aan het terugvinden en doe alleen maar dingen die me gelukkig maken. Ik geniet van alle kostbare momenten die ik heb met mijn twee prachtige kinderen. En wanneer de tijd rijp is, ben ik weer klaar voor de liefde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme