Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Gezondheid 27 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

5 manieren om je huid te verzorgen met appelazijn

Als je op zoek bent naar een veelzijdig, natuurlijk beautyproduct, moet je snel eens in je keukenkastjes duiken. Een flesje appelazijn kan namelijk wonderen voor je huid doen.

Je kunt het best kiezen voor een appelazijn die 100% natuurlijk is (oftewel: onbewerkt en ongefilterd). Daar wordt je huid het meest blij van!

5 x appelazijn als verzorgingsproduct voor je huid

Voordat je aan de slag gaat met appelazijn, moet je twee dingen weten. Eén: gebruik dit middeltje alleen ‘s avonds, want blootstelling aan de zon kan vlekken veroorzaken. Twee: verdun de azijn altijd met water, want anders kan het goedje een branderig gevoel geven.

1. Appelazijn als gezichtsreiniger

Of je nu wel of geen make-up draagt: aan het einde van de dag moet je je gezicht reinigen. En daar is appelazijn het perfecte huis-tuin-en-keuken-middeltje voor!

De azijn is een ontzettend fijne, milde gezichtsreiniger – zonder allerlei chemicaliën zoals parabenen en sulfaten.

4 x waarom koffie een wondermiddel is voor je huid

2. Azijn tegen veroudering van de huid

Er zijn peperdure beautyproducten die huidveroudering en vlekken tegengaan, maar appelazijn werkt minstens zo goed! En daar wordt niet alleen je huid, maar óók je portemonnee blij van.

In appelazijn zitten alfahydroxyzuren (ofwel: fruitzuren). Deze zuren verwijderen dode huidcellen en bevorderen de vorming van nieuwe huidcellen. Dit proces zorgt ervoor dat rimpels en ouderdomsvlekken minder zichtbaar worden.

3. Appelzijn als gezichtstoner

Beautygoeroes gebruiken appelazijn graag als natuurlijke gezichtstoner. De azijn doet namelijk hetzelfde werk als een toner: (onder andere) de pH-waarde van je huidbarrière in balans brengen.

En een huidbarrière die in balans is, heeft meerdere beautyvoordelen! Je huid voelt zacht en soepel aan, maar is ook sterk genoeg om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf – zoals uitdroging en bacteriën.

5 redenen waarom olijfolie een geweldig huis-tuin-en-keuken-middel is voor je huid

4. Azijn tegen acne en puistjes

Heb je last van acne, puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden? De appelazijn uit je keukenkastje is dé oplossing voor je onrustige huid (again). 

De azijn heeft een antibacteriële werking; daardoor kan dit goedje verstopte poriën grondig schoonmaken. Dat is trouwens niet het enige, want appelzuur heeft ook nog eens ontstekkingsremmende eigenschappen. Dus: die spots zullen niet snel terugkeren.

5. Appelazijn als middel voor verbrande huid

Heb je iets te lang liggen bakken in het zonnetje? Als je raad vraagt aan grootmoeder, dan moet je appelazijn aanbrengen op je verbrande huid.

De azijn verzacht niet alleen het prikkende, brandende gevoel, maar bestrijdt ook de vervelling van de huid. Kortom: appelazijn kan gebruikt worden als budgetproof aftersun!

Dit is de ultieme skincare routine voor een stralende, gezonde huid

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme