Glimlacht je baby veel, dan is dit waarschijnlijk aan de hand

Kinderen Renée 5 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Niets zo mooi als een baby glimlach. Als zo’n kleintje je met een glunderend gezicht aanstaart smelt je hart toch gewoon? Maar het betekent niet altijd dat een baby vrolijk is. Onderzoek wijst namelijk iets anders uit.

Wat een baby glimlach betekent

De glimlach van een baby betekent niet automatisch dat een kind vrolijk is of een optimist wordt. In tegenstelling tot wat experts altijd dachten zijn baby’s namelijk niet per se in een goede bui als ze een glimlach op het gezicht hebben.

LEES OOK: 7 ‘mijlpalen’ die je hoe dan ook meemaakt als je kind een peuter wordt

Sociale glimlach

Psycholoog Kathryn Smerling vertelt. ‘Het is belangrijk om te onthouden dat emotie niet aansluit op de constante lach van een baby. Vanaf zes tot acht weken, wanneer een baby begint met ‘sociaal glimlachen’ in plaats van lachen als een reflex, reageert een kind op wat voor gezichten hij ziet of wat hij hoort. In de meeste gevallen glimlachen ze als respons en lachen ze minder als ze alleen zijn.’

Anderen laten lachen

Als een baby veel glundert kan het dus zijn dat hij of zij met veel mensen te maken krijgt. Ze hebben namelijk een doel: anderen laten lachen. Daarom kan de glimlach van zo’n kleintje soms heel goed getimed zijn. Vooral als bepaalde personen veel tijd met het kind doorbrengen, zoals de ouders, kan je op veel glunderende koppies rekenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen