Ouders van overleden baby in Helvoirt gearresteerd, dit is wat we weten

Nieuws Laura Saija 27 feb 2024
Leestijd: 1 minuut

Maandagavond heeft de politie de ouders (39 en 34) van een overleden baby in Helvoirt aangehouden, dit meldt Omroep Brabant. Het kindje overleed eerder die dag in een woning aan de Schoorstraat. Omdat de doodsoorzaak onbekend is, is de politie een uitgebreid onderzoek gestart.

Op maandag is een baby overleden in een woning aan de Schoorstraat in Helvoirt. De overbuurvrouw heeft het slachtoffertje nog gereanimeerd voordat de hulpdiensten arriveerden, maar helaas mocht dit niet meer baten.

Groot onderzoek

Volgens AD startte de politie direct een groot onderzoek in en rondom het huis. De overbuurvrouw van het betrokken gezin was de eerste die ter plaatse was bij het incident. Met een BHV-diploma op zak verleende ze eerste hulp totdat de hulpdiensten arriveerden. De vader van de overleden baby had het noodnummer 112 gebeld.

“Ondanks alle inspanningen mocht het niet baten,” zegt de overbuurvrouw. Ze voegde eraan toe: “Het was werkelijk een schrijnende situatie.” Ze benadrukte dat ze de bewoners niet goed kende: “Ze zijn pas twee weken geleden hier komen wonen.” Volgens haar was de baby slechts drie weken oud.

Aanhouding

Dinsdagochtend heeft de politie aan Omroep Brabant bevestigd dat de aanhoudingen verband houden met het overlijden. “Meer kunnen we er nu niet over zeggen,” aldus de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme