Verschrikkelijk: tweeling (4) overleden in een speelgoedkist

Nieuws Wilma Groothuis 14 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Voor ouders is er niks belangrijker op aarde dan hun kinderen. Toch kunnen er verschrikkelijke ongelukken gebeuren, wat absoluut niet met opzet gebeurt. Zo is een Amerikaanse tweeling (4) overleden in een houten speelgoedkist.

Het gaat om de tweeling Aurora en Kellan Starr, die dood werden aangetroffen in hun slaapkamer in Florida.

Samen spelen

De moeder van de tweeling, Sadie Myers, deelt op Facebook haar verhaal. Ze vertelt dat de tweeling vermoedelijk vroeg in de ochtend wakker is geworden en samen zijn gaan spelen in hun kamer. Dat is niks nieuws, want volgens haar doen ze dat wel vaker. Vaak vallen ze daarna weer in slaap, op de plek waar ze speelden, tussen het speelgoed.

Die nacht vielen ze samen in slaap in hun grote houten speelgoedkist, waar hun knuffels in liggen. Ergens in de tijd daarna heeft waarschijnlijk één van de twee bewogen of iets dergelijks, waardoor de deksel dichtviel. Nu blijkt dat bepaalde speelgoedkisten zowel geluiddicht als luchtdicht zijn, met als verschrikkelijk gevolg dat de twee op een gegeven moment geen zuurstof meer hadden.

Het was mis

Die ochtend, toen de moeder wakker werd, zag ze in eerste instantie alleen haar twee zoons. Toen ze bij de tweeling ging kijken, kon ze hen niet vinden. Ze voelde paniek opkomen en met het hele gezin doorzochten ze het huis. Het was haar zoon die uiteindelijk de tweeling vond. Toen Sadie hoorde waar de tweeling lag, wist ze direct dat het mis was.

Sadie vertelt haar verhaal om andere ouders alert te maken op de gevaren van een houten speelgoedkist. Weinig ouders zullen hier waarschijnlijk rekening mee houden, net zoals zij dat ook niet had gedaan. De tweeling heeft volgens de moeder niet geleden, ze vermoedt dat de meiden zacht zijn ingeslapen. Toch is het een verschrikkelijke gebeurtenis en het ergste wat een ouder mee kan maken. Daarom wil ze andere ouders hiervoor behoeden.

6 x Het gevaarlijkste speelgoed dat ooit verkocht werd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme